НОВИНИ ПЛЮС

27.11.2010

Президент Ізраїлю побував у «Золотій троянді»

Президент Ізраїлю Шимон Перес закінчує чотириденний державний візит до України. У Дніпропетровську, де, за його словами, живе «найбільша і найдружніша єврейська громада», він побував у синагозі «Золота троянда», зустрівся з представниками опікунської ради єврейської громади, до складу якої входять олігархи Ігор Коломойський, Віктор Пінчук тощо.

Напередодні, виступаючи в Києві з лекцією «Політичні та економічні виклики в епоху глобалізації», Перес вдався до не надто коректної поради українській стороні: «Моя перша порада собі, якби я був українцем, мав би забути минуле. Історія вже абсолютно несуттєва. Багато хто каже, мовляв, треба вчити історію, щоб не повторити помилок минулого. На мою думку, це нісенітниця. Ви можете не повторювати помилок минулого, але ви робитимете нові помилки». На думку президента Ізраїлю, «замість того, щоб вчити наших дітей тому, як знати, ми повинні вчити їх навчатися далі».

Азаров в Еміратах

Після Лівії і Єгипту Прем’єр–міністр України Микола Азаров відвідав Об’єднані Арабські Емірати й там теж говорив про зацікавленість Києва у розробці родовищ — зокрема, нафтових в еміраті Абу–Дабі. Крім того, передає «Інтерфакс», учора на зустрічі з керуючим директором інвестиційної адміністрації Абу–Дабі шейхом Хамед бен Заїда Аль–Нах’яном Азаров сказав, що Україна готова співпрацювати з ОАЕ в аграрній сфері.

Мельниченка не візьмуть у «Регіони»

Колишній охоронець екс–Президента Кучми Микола Мельниченко, який десять років тому спровокував «касетний скандал», тепер каже, що готовий вступити в Партію регіонів за однієї умови — в разі встановлення слідством замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. У відповідь на це перший заступник голови парламентської фракції ПР Михайло Чечетов заявив: «Нам не потрібні зрадники в партії... Я впевнений, що жодних перспектив у нього в цьому плані немає і не могло бути апріорі. Отже, хай Мельниченко залишить свої «хотєлки» при собі».