Робити пожертви на користь знедолених може кожен

27.11.2010

За статистикою Міністерства у справах молоді, сім’ї і спорту, наразі в Україні налічується близько 100 тисяч дітей–сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Серед них — чимало талановитих. Мабуть, кожен з нас, чуючи зворушливі історії про їхні долі або ж розмовляючи з малозабезпеченими, ловив себе на думці: «Лише співчуття замало. Треба допомогти, хай навіть — мізерною сумою». І тепер зробити це нескладно. Оформивши благодійну картку, українці отримують можливість без додаткових зусиль і значних фінансових витрат робити регулярні благодійні пожертви на користь фонду «Діти передусім».

Благодійну картку Visa «Діти передусім» можна оформити в усіх установах банку «Хрещатик». З кожної транзакції, здійсненої по картці, на рахунки Благодійного фонду відраховується відсоток від суми транзакції (0,5 або 1 %) або фіксована сума грошей (1, 3, 5, 10 гривень) — на вибір власника картки. Держателі зарплатних карток також мають можливість відраховувати у Благодійний фонд 1 гривню з кожної транзакції при знятті готівки у банкоматах банку.

«Банк «Хрещатик» і платіжна система Visa створили простий і зручний інструмент, що надає будь–якій людині можливість стати благодійником, виявити співчуття і зробити свій внесок у справу допомоги знедоленим дітям, — каже голова правління банку «Хрещатик» Дмитро Гриджук. — Картка має надійний чіп, який захищає її власника від шахрайства».

Приваблює і сам дизайн картки — з неї довірливо дивляться очі малюків, і сама вона нагадує календарик, який хочеться залишити на згадку.

«Кращий спосіб зробити дітей хорошими — зробити їх щасливими» — цей вислів належить Оскару Уайльду. Саме ці слова ми обрали гаслом нашого фонду, — підкреслила голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Діти передусім» Олена Антонова. — Впевнена, коли ми, дорослі, надамо часточку свого серця малозабезпеченим чи сиротам, самі ж радітимемо, що сприяємо їх благополуччю».

До слова, карткою можуть користуватися і старші діти. Вони знатимуть, що допомагають своїм ровесникам або ж зовсім маленьким, яким ще обирати свій життєвий шлях.

«Перші благодійні картки Visa з’явилися у середині 80–х років у США, наразі вони завоювали визнання по всьому світу, — зазначила голова представництва Visa в Україні Світлана Георбелідзе. — У країнах СНД, зокрема Росії й Україні, карткам Visa Affinity відведено особливу роль — це турбота про дітей, які потребують допомоги у повсякденному житті і творчості. Ми сподіваємось, що нові благодійні картки Visa «Діти передусім» відкриють шлях до виховання масової культури приватної благодійності, яка тільки–но зароджується у нашій країні».