Податки подали

27.11.2010

Голова Верховної Ради підписав Податковий кодекс. Учора документ було направлено в адміністрацію Президента, повідомила прес–секретар спікера Ольга Чорна.

Заступник глави АП Ірина Акімова каже, що на Банковій намагатимуться якомога швидше вивчити проект. «Ми будемо, звісно, працювати в суботу й неділю, постараємося в максимально стислі терміни — з урахуванням великого обсягу цього документа — підготувати експертну довідку, на основі якої Президент прийматиме рішення про долю цього документа», — цитує Акімову прес–служба глави держави.

За словами заступниці керівника АП, відповідно до попередньо отриманої інформації, «у Президента України є глибока стурбованість» щодо кодексу. Віктор Янукович переймається, чи дітище Азарова не обмежує права та свободи громадян і чи розширення повноважень Податкової адміністрації, бува, не є «нестримним». «Те, що голосувалося у ВР, дало привід для подібного роду сумнівів», — зауважила Акімова.

А тим часом на майдані Незалежності в Києві лишається наметовий табір підприємців. Учора був найспокійніший день протесту. Учасники акції відпочивали, на сцені майже не було виступів.

Організатори акції зібралися на засідання координаційної ради, щоб розробити схему подальших дій. За повідомленням сайту «Місто волі» — інтернет–ресурсу «підприємницького Майдану», наступна масова акція відбудеться «в той момент, коли буде потрібен найбільший тиск на Президента, щоб той ветував кодекс». Також організатори акції спростували заяви окремих активістів про те, ніби коордраду було розпущено.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал заявив, що одна з вимог підприємців — референдум задля припинення повноважень Верховної Ради — не може бути втілена, бо відповідна процедура не прописана в Конституції. Шаповал припустив, що ініціатори збору підписів для референдуму просто не встигли порадитись із юристами.

Відзначимо, що в останні дні підприємці дещо підкоригували свою вимогу: вони вимагають не стільки референдуму, скільки збереження чинного терміну повноважень парламенту і виборів ВР у 2011 році, як передбачає стара–нова Конституція.