Засидівся у сусіда

27.11.2010
Засидівся у сусіда

Янукович і Медведєв «заполірували» чергове рандеву обговоренням співпраці в гуманітарній сфері. (Фото Рейтер.)

Учорашня зустріч Віктора Януковича із Дмитром Медведєвим у підмосковній резиденції «Горки» стала вже десятим побаченням двох президентів за 2010 рік! І це не враховуючи зустрічей на всіляких самітах. Медведєв констатував, що це «безпрецедентна активність». «Ми, по суті, компенсуємо те, що втрачено останніми роками», — сказав лідер РФ, хоча багато хто зі спостерігачів стверджує: після «медового місяця» у відносинах Києва та Москви настало деяке похолодання, пов’язане з конфліктом інтересів в економічних питаннях та наближенням традиційної для зими «газової» проблеми.

Розмова Януковича і Медведєва у форматі тет–а–тет тривала дві з половиною години, хоча було передбачено 45 хвилин. Український президент повідомив, що сторонам вдалося обговорити практично весь спектр питань співпраці. Зокрема, вони вирішили створити групу високого рівня з питань інтеграційної взаємодії. «Ми домовилися про те, що будемо йти шляхом подальшого зближення наших економік», — заявив Янукович.

Медведєв додав, що Україна та Росія готові «спільно шукати шляхи формування єдиної неподільної безпеки на Європейському континенті, готові також продовжувати конструктивно співробітничати, взаємодіяти в рамках СНД, ОБСЄ, в рамках Ради Європи та в інших міжнародних структурах».

Для того, щоб досягти повного задоволення в єднанні, сторони обговорили співпрацю в гуманітарній сфері. «Ми хотіли б рухатися за всіма напрямами, включаючи і проекти, пов’язані зі спільною оцінкою історичних подій, ну, і взагалі в цілому працювати на плановій основі», — цитує Медведєва УНІАН.

 

ОПЕРАЦІЯ «ПРОФФЕСОР–2»

Перед візитом Януковича в Росію повідомлялося, що йому можуть вручити медаль почесного професора Московського державного університету ім. Ломоносова. Водночас, як поінформувала газета «Сєгодня», Януковичу пропонували не професорський титул, а звання доктора МДУ. До того ж графік не вмістив відвідин МДУ.