Пласт і «жахи українізації»

Пласт і «жахи українізації»

Усе почалося з маленької публікації у газеті «Сєгодня», яку пов’язують iз чинною владою. Напередодні журналістка газети зателефонувала одній iз пластунок–виховниць Івано–Франківська, яка на пластовому таборі працювала з дитиною її знайомої. Наступного дня друковані й електронні ЗМІ зарясніли заголовками: «Пластунів штрафують за російське слово на 10 присідань». Досі Пласт — Національна скаутська організація України — мав лише позитивні відгуки в пресі й авторитет у суспільстві. Що ж спричинило скандал?

Мер заборонив — дозволила Феміда

Мер заборонив — дозволила Феміда

Херсонська влада намагалася заборонити громадську ходу вшанування пам’яті жертв тоталітарного режиму в судовому порядку. Претензії висувалися досить дивні: мовляв, мирна акція заважатиме проїзду громадського транспорту та «швидкої». При цьому ніхто навіть не спромігся подумати про те, що акція запланована на вихідний день (суботу) і зовсім не в годину пік. Крім того, раніше проблем iз видачею дозволу на проведення подібного роду акцій не виникало.

«Євробунт»

«Євробунт»

Більше сотні працівників будівельної компанії «Комфортбуд», які займалися будівельними роботами на львівському стадіоні до Євро–2012, учора оголосили страйк. Будівельники скаржаться, що їм уже кілька місяців не виплачували зарплату. Наразі ситуація є «нестабільною», адже, за чутками, замість грошей людям погрожують... звільненням. У будь–якому разі трударям немає що втрачати, і вже навіть пролунала інформація, що якщо не буде грошей, вони вийдуть iз протестом на вулиці, прилеглі до стадіону.

Сто днів без відповіді

Сто днів без відповіді

Наступного тижня виповнюється сто днів, відтоді як безслідно зник редактор харківської газети «Новий стиль» Василь Климентьєв. Утім жодного сліду правоохоронцям не вдалося знайти і досі. Днями вже вдруге за кілька останніх тижнів до Харкова приїздила потужна група столичних правоохоронців, аби проконтролювати хід розслідування, але, як і попереднього разу, результатів виявилося небагато. «Чим більше відповідей на наші запитання ми отримуємо, тим більше нових запитань у нас виникає», — прокоментував ситуацію заступник міністра МВС Василь Фаранник.

Газ, що смерть несе

Газ, що смерть несе

У четвер увечері за кілька метрiв від гаражів Сумського нафтопровідного управління ви­бухнув газовий балон. Як повідомляє прес–служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій в області, внаслідок надзвичайної події одна людина загинула, ще двох iз травмами різних ступенів важкості госпіталізували. Ні гаражі, ні жодну з інших розташованих поряд будівель не пошкоджено. Що саме стало причиною трагедії, мають з’ясувати правоохоронці, які розслідують цей інцидент.

«У цих обличчях — наша ідентичність»

«У цих обличчях — наша ідентичність»

Днями Національний педагогічний університет імені Драгоманова отримав цінний подарунок. Член політради «Нашої України», народний депутат Петро Ющенко передав для демонстрації в головному корпусі понад тисячу портретів iз Національної портретної галереї «Українці у світі», яка ще донедавна експонувалася в «Українському домі».

Від Пилипа — до Святвечора

Від Пилипа — до Святвечора

Різдвяний піст, як і перед­великодній, триває 40 днів (з 28 листопада по 6 січня). Утім вважається менш суворим. У церковному уставі цей піст названий Чотиридесятницею, а також Пилипівкою, бо починається після дня пам’яті святого апостола Пилипа.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики