Партія влади починає і виграє

Партія влади починає і виграє

До першого туру місцевих виборів у Греції було прикуто особливу увагу як у самій країні, так і за її межами — передусім у Європі, на економіку якої суттєво вплинула грецька криза. Це голосування мало стати лакмусовим папірцем ставлення населення до радикальних реформ, які змушена проводити грецька влада з огляду на складну економічно–фінансову ситуацію. Попри всі закиди на адресу уряду, протести та маніфестації, екзит–поли і попередні результати виборів свідчать, що греки підтримали правлячу Соціалістичну партію (ПАСОК). Перемога соціалістів означає вотум довіри уряду на чолі з прем’єр–міністром Георгісом Папандреу. Вчора він оголосив, що підтримка народу розв’язала уряду руки для подальшого проведення запланованих реформ, а потреба в проведенні дострокових парламентських виборів відтак відпадає.

Ісусе, Ти — великий

Ісусе, Ти — великий

Відтепер найвища у світі статуя Ісуса Христа стоїть не у бразильському Ріо–де–Жанейро, а в місті Швебо­дзин, що на заході Польщі. Як повідомляє польська «Газета виборча», останні елементи пам’ятника було змонтовано минулої суботи. Увінчану двометровою позолоченою короною голову та плечі статуї піднімали за допомогою 700–тонного крану. Вага всієї конструкції становить понад 440 тонн, а висота статуї сягає майже 51 метра. Щоправда, це разом із 16–метровим пагорбом, насипаним спеціально для встановлення монумента. Але знаменитий Христос у Ріо все одно менший — на восьмиметровому постаменті стоїть 30–метровий пам’ятник.

Підприємництво в Україні: ідемо на дно

Підприємництво в Україні: ідемо на дно

Аналітичний підрозділ Світового банку Doing business («Ведення бізнесу») оприлюднив свій черговий рейтинг–прогноз щодо сприятливості умов, створених для підприємців у різних державах світу. Серед 183 країн Україна посіла ганебно низьке 145–те місце. Це при тому, що фахівці Світового банку складали прогноз на наступний рік, оцінюючи умови ведення бізнесу за період з червня 2009–го по травень 2010–го, тобто ще без урахування проекту Податкового кодексу та інших «сюрпризів», які приготувала малому та середньому бізнесу «регіональна» влада. Нашими сусідами по рейтингу «Ведення бізнесу» виявилися Бутан, Сьєрра–Леоне, Сирія (142—144–те місця), Гамбія та Камбоджа (146—147).

Всі статті рубрики