«Антивогненні» проповіді

«Антивогненні» проповіді

Кількість пожеж на Прикарпатті, незважаючи на профілактичні зусилля місцевих рятувальників, і далi загрозливо зростає. Лише з початку нинішнього року в області вогонь спричинив понад вісімсот надзвичайних ситуацій і забрав 32 людськi життя, зокрема однієї дитини. Аби вберегтися від таких прикрих наслідків, керівництво Головного управління МНС в області вирішило «задіяти» слово Боже.

Забивайте баки

Забивайте баки

У рамках підготовки до футбольного чемпіонату «Євро–2012» мешканців Києва, Львова, Донецька та Харкова вчитимуть сортувати побутові відходи. Для цього всі чотири міста отримають спеціальні різнокольорові контейнери. Першу партію таких сміттєзбірників минулого тижня передали Донецьку. «Загалом шахтарська столиця отримає близько двох тисяч таких контейнерів вітчизняного виробництва на загальну суму 9 мільйонів гривень. Їх передаємо міській громаді Донецька безкоштовно», — каже Максим Щелков, віце–президент державної компанії «Укрекокомресурси», якій підпорядковується система збирання та утилізації вторинної сировини в Україні.

Політ крізь вогонь

Політ крізь вогонь

Днями виповнилося 100 років від дня народження Михайла Ємця — одного з десяти в’язнів–військовополонених, які у квітні 1945 року на ворожому літаку втекли із надсекретного німецького ракетного центру «Пенемюнде», що на острові Узедом у Балтійському морі. Саме там наприкінці війни фашисти розробляли й випробовували свої крилаті та балістичні ракети — «Фау–1» і «Фау–2», за допомогою яких Гітлер і його поплічники все ще сподівалися «відродитися з попелу».

Всі статті рубрики