Місце для вибору

Місце для вибору

Завтра в Україні відбудуться другі за цей рік вибори — до місцевих органів влади. Кампанія тривала два місяці. Короткий часовий проміжок додав цим виборам хаосу. Але, якщо бути справедливим, то перегони від початку були нервовими. Дату виборів скасовували і переносили кілька разів. Закон міняли кілька разів, але навіть після правок він є недосконалим і змушує констатувати, що нормативноправова база писалася під правлячі партії.

Увечері перед Хелловіном усе завершиться. Люди зроблять вибір бюлетенями, а члени комісій конвертують волевиявлення у цифри, укладуть протоколи, встановлять переможців. Подекуди під завісу темряви чинитимуться фальсифікації — без них, очевидно, нікуди не дітися. А поза тим хочеться сподіватися, що Україна, заслуживши за останні кілька років репутацію демократичної країни, в якій проводять чесні вибори, підтвердить своє реноме. Це перше виборче випробування для Віктора Януковича та його команди. Чи для них і далі працюватиме правило, відоме з часів Кучми: «Ми по мажоритарці хоч і орангутанга проведемо». До речі, це Леоніду Даниловичу свого часу обіцяв Віктор Федорович, ще як підлеглий...

Єдність на зміну брехні

Єдність на зміну брехні

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Місцеві вибори — тест на самосвідомість українців. На цьому наголосив голова «Нашої України» Віктор Ющенко, перебуваючи на ІваноФранківщині. За словами екс­глави держави, не можна зводити дискусію лише до того, якою буде зарплата або пенсія. Напередодні виборів багато політиків «обіцяють фактично все», але це, каже Ющенко, популізм, політична брехня, оскільки дбають діячі винятково про власний результат. Сьогодні треба «говорити про інші речі — про національну самосвідомість, про єдність нації, без чого не може бути й економічних успіхів», — каже колишній Президент.

Всі статті рубрики