Вело–«дуріжка»

Вело–«дуріжка»

Разом із завершенням реконструкції вулиці Здолбунівської в Києві з’явилася і перша велосипедна доріжка. Міська влада з урядом, як завжди, бравурно відзвітували про чергове звершення: «Вперше у столиці з’явилася п’ятикілометрова велосипедна доріжка. Це важливо і потрібно місту. Маю надію, що це частково допоможе вирішити проблему розвитку транспортної інфраструктури Києва. Отже, ми будемо розвивати цей напрям і надалі», — заявив під час офіційної церемонії відкриття Прем’єр–міністр Микола Азаров.

Як гартувався «Булат»

Як гартувався «Булат»

Контракт на постачання 29 «Булатів» був підписаний між харківським «танкоградом» та Міноборони ще минулого року. І ось перша партія бойових машин таки вирушила до однієї з військових частин на Чернігівщині. Якщо робота триватиме й далі, весною заводчани повністю виконають узяті на себе зобов’язання. Вартість цього «бойового» проекту — 210 мільйонів гривень.

І вчимося, і людям допомагаємо

І вчимося, і людям допомагаємо

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

SIFE — найбільша студентська організація світу, що об’єднує майже 50 тисяч студентів iз 40 країн, які беруть участь у реалізації соціальних, економічних та екологічних проектів, спрямованих на покращення рівня життя людей — презентує результати своєї роботи.

Золоті руки у бронзі

Золоті руки у бронзі

Рівно через рік потому, як відійшов у вічність воістину народний цілитель Микола Касьян, на його малій батьківщині, у місті–райцентрі Кобеляки, відкрили пам’ятник найвідомішому на теренах колишнього Союзу фахівцеві з мануальної терапії, власне, її фундатору. Постав він у самісінькому центрі міста, на тепер уже «касьянівській» вулиці (раніше вона носила ім’я Леніна, та після смерті видатного земляка її перейменували). Бронзова постать Миколи Андрійовича ніби виростає з великої кам’яної брили. Саме такий образ, за задумом харківського скульптора Сейфаддіна Гурбанова, котрий також приїхав на відкриття власного дітища, має підкреслювати масштаб цієї особистості.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дорога ціна дешевих кредитів

Дорога ціна дешевих кредитів

І ви, і я, і взагалі кожен українець станом на нинішній день заборгував світу по 1,1 тисячi доларів. За статистикою, дер­жавний борг України упродовж нинішнього року зріс на 2,7 млрд. доларів і вперше в нашій історії переступив психологічну позначку «50 мільярдів». Нині він становить 51,09 млрд. доларів. Таким чином співвідношення боргу до прогнозованого на наступний рік ВВП становить вже 37%.

Стрілки вказують на зиму

Стрілки вказують на зиму

Останньої неділі жовтня у понад 70 країнах світу, в тому числі й у нашій державі, стрілки годинникiв переведуть на годину назад. Час «ікс» настане о першій годині ночі за Гринвічем, а за київським часом — о четвертій ранку. Нарешті, можна на одну годину довше поспати, радіють українці. Утім медики вкотре попереджають, що новий часовий режим може обернутись сильним стресом для організму — від загострення хронічних захворювань до осінньої депресії. Відомо, що приблизно у 20 відсотків населення нашої країни під час переходу на зимовий чи літній час погіршується самопочуття.

«За незайманих платимо більше!»

«За незайманих платимо більше!»

Масштаби притону з розбещення неповнолітніх, на яке перетворили власний нічний клуб двоє відомих у Маріуполі підприємців, вразили навіть правоохоронців. За словами начальника міського управління міліції Михайла Узуна, про розбещення дівчаток у розважальному закладі правоохоронці дізналися з оперативних джерел. Оперативно–пошукові заходи підтвердили інформацію, відтак обох збоченців — 54 і 49 років затримали.

«Двоповерхівка» на рейках

«Двоповерхівка» на рейках

Днями делегація з Чехії завітала в Україну на переговори, результатом яких стала домовленість про постачання залізничного транспорту чеського виробництва. Про це повідомив начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. Південна залізниця, яка входить до складу Укрзалізниці, розпочала співпрацю з чеською компанією «Шкода», уклавши контракт на постачання наразі двох двоповерхових потягів. Перші залізничні «двоповерхівки», які складатимуться з трьох вагонів, курсуватимуть між Києвом і Харковом.

Всі статті рубрики