НОВИНИ ПЛЮС

28.10.2010

Старі гріхи Луценка

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом перевищення повноважень посадовими особами МВС за часів керівництва Юрія Луценка. Як розповів учора на брифінгу заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник, справу порушено за статтею 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем). «За попередніми даними, водій Луценка протягом двох років отримав звання від капітана до підполковника і велику зарплату. Загальний стаж його роботи — 22 роки — йому був зарахований у міліцейський стаж», — ідеться в повідомленні.

Справа Данилишина

Екс–міністр економіки Богдан Данилишин, затриманий Інтерполом у Чехії за фактом порушення кримінальної справи в Україні, просить Президента Віктора Януковича забезпечити виконання законодавства при розслідуванні справи проти нього. У листі на адресу глави держави, оприлюдненому вчора, міністр з уряду Тимошенко наголосив, що вci звинувачення на його адресу є абсолютно безпідставними.

Члени Національної академії наук просять Президента сприяти об’єктивному ставленню правоохоронців до екс–міністра економіки. Про це йдеться у зверненні членів НАН до Віктора Януковича, яке підписали академіки Віктор Бар’яхтар, Дмитро Гродзинський, Іван Дзюба, Юрій Кундієв, Зіновій Назарчук, Іван Сергієнко, Микола Чумаченко та Ярослав Яцків, повідомляє УНІАН.

Напередодні лідерка БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що звернеться до уряду Чехії з проханням надати політичний притулок Богдану Данилишину.