«Я перший в історії...»

28.10.2010

Наступної середи для Олександра Медведька завершується п’ятирічна каденція на посаді Генпрокурора. Саме 3 листопада 2005 року Верховна Рада надала згоду на це призначення: «за» Генпрокурора Медведька тоді проголосувало аж 303 народнi депутати й жодного «проти». Наступного дня Президент Ющенко підписав відповідний кадровий указ. Своїм терміном на посаді Олександр Іванович неабияк пишається й позавчора навіть похвалився, спілкуючись із журналістами: «Я перший в історії незалежної України без десяти днів пропрацював п’ятирічний термін. До цього було 13 Генпрокурорів і виконуючих обов’язки. Але п’ять років не працював ніхто!»

Нагадаємо, що пан Медведько не проти вдруге вступити «у ту саму річку» — тобто відбути в кріслі господаря Різницької другу п’ятирічку. Втім до сьогодні він не коментує свої шанси, адже тепер його доля вже в руках іншого глави держави — Віктора Януковича. «Це питання не до мене, це вирішує Президент. Про свої шанси я не говоритиму, — говорить поки що чинний Генпрокурор Медведько. — Вирішить Президент, що повинна бути інша людина, то я прийму це гідно і це буде правильне рішення Президента. Для мене будь–яке рішення Президента буде об’єктивним і справедливим».

Зрозуміло, що в 55–рiчного Олександра Медведька нині своя «виборча кампанія», тож він усіляко демонструє лояльність главі держави. Його конкуренти також не сплять: як і раніше, на крісло Генерального претендують два його заступники з правильним «донецьким» походженням — Віктор Пшонка і Ренат Кузьмін, а також екс–очільник ГПУ, нині заступник глави адміністрації Президента Геннадій Васильєв. Варіант, що Президент призначить Генпрокурором когось із цього тріо, Медведько також враховує й навіть вирішив, що якщо не працюватиме на посаді, добре відпочине. «Якщо не працюватиму — треба буде відпочити. Принаймні в народні депутати точно не піду», — каже пан Медведько, певно, натякаючи на свого попередника — Святослава Піскуна, який став нардепом від ПР.