ВИБОРЧІ ХРОНІКИ

28.10.2010

ЦВК може відпочивати?

Голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал каже, що ЦВК ще не визначила режим своєї роботи на 31 жовтня. «Може, буде й вихідний день. Можливо, будемо працювати, але це необов’язково. Побачимо по ситуації. Швидше за все, скарги будуть», — сказав Шаповал у коментарі агенції УНІАН. Він відзначив, що ЦВК не є безпосереднім учасником процесів, які відбуватимуться 31 жовтня, адже вибори — місцеві. За словами пана Володимира, єдине чим може допомогти ЦВК, — це поради та консультації.

Спостерігачі

За ходом місцевих виборів 31 жовтня спостерігатимуть 490 міжнародних офіційних спостерігачів і 1913 наглядачів від всеукраїнських громадських організацій. Такі дані оприлюднені на сайті ЦВК.

Єдиний екзит–пол — від партії Балоги

Дослідницька компанія GfK Ukraine на замовлення партії «Єдиний центр» проведе екзит–пол у день голосування на місцевих виборах. Буде охоплено 580 виборчих дільниць в усіх областях України, де проходитимуть вибори до обласних рад. Окремо будуть вивчатися підсумки голосування за кандидатів на посади міських голів Донецька, Харкова, Ужгорода, Луцька, Чернівців і Хмельницького, повідомляє прес–служба «ЄЦ».

Постріли в Херсоні

У Херсоні невідомі обстріляли офіс кандидата на посаду мера від Союзу лівих сил Владлена Гіріна. Як повідомив сам Гірін, інцидент трапився ввечері 26 жовтня під час прес–конференції в приміщенні фірми кандидата. Невідомі двічі вистрелили у вікно дробом з гладкоствольної вогнепальної зброї. Присутні на заході попадали на підлогу, через стрілянину двоє людей, у тому числі й сам Гірін, були травмовані дробинами.

Месник зі Львівщини

У центрі міста Стрий (Львівська область) скоєно напад на агітаційний намет Партії регіонів. Як повідомило управління облМВС, чоловік підійшов до намету із собакою і «почав словесно погрожувати фізичною розправою, ображав нецензурними словами та запальничкою намагався підпалити намет» — залишив дві пропалини. Хулігана, який виявився 43–річним машиністом електровоза, оштрафували на 85 гривень. Потерпілих нема, до медиків ніхто не звертався (деякі ЗМІ повідомляли, ніби агітатори отримали опіки, а намет згорів).