Божий дім як центр духовності

Божий дім як центр духовності

Крізь незакритий дах до церкви прокрапує дощ, але настрій людей, які зібралися тут, піднесений. Наступного тижня над храмом уже виcочітимуть банi, буде сухо й почнеться внутрішнє опорядження. Поки ж банi стоять у дворі бiля церкви, на землі, — але вже урочисті, святкові. «Тут планується три приділи, — показує єпископ Сумський та Охтирський Української православної церкви Київського патріархату владика Мефодій. — Один — Апостола Петра, ще один — святителя Миколая, хоча є думка пастви, щоб назвати його іменем Апостола Андрія Первозванного. І один — святого праведного Петра багатостраждального Калнишевського».

Світло — для панотців?

Світло — для панотців?

Мешканці села Вороньків, що в Бориспільському районі, апелюють до громадськості: над їхніми будинками з порушеннями всіх можливих норм і правил техніки безпеки хочуть провести високовольтну лінію електропередач (ЛЕП). Пікантності ситуації додає ще й те, що ця ЛЕП призначена для обслуговування розкішних котеджів священно­служителів Києво–Печерської лаври (УПЦ МП).

Будівництво в агонії

Будівництво в агонії

Болючі питання інвестори порушили в столиці під час «круглого столу» «Захист прав інвесторів у сфері будівництва». Найбільшою проблемою на сьогодні визнали відсутність урегульованих на законодавчому рівні прав та обов’язків у відносинах забудовник–інвестор. За словами експертів, немає й дієвих механізмів притягнення забудовника до відповідальності за порушення договірних зобов’язань, зокрема порушення термінів введення в експлуатацію будинків.

Наш варіант Путіна

Наш варіант Путіна

У Віктора Януковича тепер теж є власний «іменний» календар. На кожен місяць — фотографія молодої дівчини та резонансне питання. За задумом авторів–упорядників, студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кожен місяць наступного року глава держави даватиме відповідь на одне із запитань: «Коли буде доступне житло для молодих сімей?», «Що робити з Президентом, який не виконує своїх обіцянок?», «Коли українські ВНЗ даватимуть практичні знання?», «Коли чиновники нестимуть відповідальність за хабарі?», «Смерть Ігоря Індила: службова недбалість?», «Де інфраструктура до Євро–2012?», «Як забезпечити чесний вступ у виші?», «Чому Україна впала в рейтингу свободи преси на 131–ше місце?», «Хто вбив Георгія Гонгадзе?», «Скільки ще ми будемо знущатися над Конституцією?», «Чи залишиться українська єдиною державною?», «Журналістика — не проституція. Правда ж?».

О, я хочу в армію!

О, я хочу в армію!

Кампанія призову до Збройних сил України, Внутрішніх військ МВС та Державної спеціальної служби транспорту — «в зеніті», вона стартувала на початку жовтня і закінчиться наприкінці листопада. Загалом буде призвано 26 700 юнаків, iз них до ЗС — 20 000, до ВВ МВС — 5 600 і до Спеціальної служби транспорту — 1 100. Керівники призовних комісій кажуть, що цьогоріч явка до військкоматів вища, ніж раніше, і проблем iз виконанням плану призову не виникне. «Із кожною призовною кампанією якість призовних ресурсів неухильно зростає, — каже полковник Олег Скорохватов, заступник начальника Територіального управління Південного оперативного командування. — На строкову службу юнаки ідуть iз більшим бажанням, ніж кілька років тому».

Кримське «кіно»

Кримське «кіно»

Коли московська журналістка Олександра Константиновська ранковим рейсом із Києва прилетіла до Сімферополя, то навряд чи сподівалася одразу потрапити «в обійми» правоохоронців. За інформацією деяких ЗМІ, в тому самому Сімферопольському аеропорту затримали й директора російської інформаційної агенції «Новий регіон» Олександра Щетиніна. Після цих повідомлень одразу з’явилася версія, що, приміром, у Константиновської намагалися знайти студійну версію заанонсованого напередодні документального фільму «Сімферополь — біль мій, любов моя», який учора мали показати на одному з кримських телеканалів. Фільм — банальна передвиборча «агітка», замовлене у московських журналістів викриття діяльності нинішніх і майбутніх батьків Сімферополя від провладної партії. Тому, мовляв, правоохоронці й влаштували такий «шмон».

Сальмонела від «Анжеліки»

Сальмонела від «Анжеліки»

Замість весільної подорожі харків’яни Юлія та Андрій отримали курс лікування в інфекційній лікарні. До тієї ж клініки потрапили й одинадцятеро їхніх гостей разом з іншими відвідувачами кафе, які того ж таки вечора святкували там день народження та дитячі хрестини. Усіх хворих «швидка» доправила з високою температурою, гострими болями у животі та розладом шлунка.

Всі статті рубрики