НОВИНИ ПЛЮС

02.09.2010

Свобода слова

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» заявляє про значне збільшення порушень свободи слова в Україні після обрання Президентом Віктора Януковича. Про це йдеться в доповіді під назвою «Спокуса керувати», написаній за результатами липневої місії в Україну. У матеріалі подано огляд утисків свободи слова в 2010 році — цензуру, напади на журналістів, перешкоджання їхнiй діяльності. «Висновки доповіді, на жаль, було підтверджено зникненням журналіста Василя Климентьєва, який проводив розслідування, та рішенням суду щодо частот телеканалів ТВі та «5–го», — зазначається в повідомленні. Останній випадок «Репортери без кордонів» розглядають як цензуру, спрямовану проти двох телеканалів, що найбільш критично ставляться до влади.

Партактив

Колегія лідерів партії «Єдиний центр» на три місяці обрала своїм головою Ігоря Попова, колишнього голову Комітету виборців України та екс–заступника голови секретаріату Президента Ющенка.

«Регіональні» землі

Рада міністрів Криму має намір повернути 112 гектарів землі на Південному березі, передані в оренду на 49 років під будівництво гольф–клубу фірмі ТОВ «Антал–Крим» (нова назва — «Емпорій»). Про це йдеться в постанові Радміну АРК, ухваленій позавчора. Одним із засновників «репресованої» фірми є народний депутат від Партії регіонів Антон Пригодський, близький друг Віктора Януковича.

Процес Герман—Шкіль

Заступник голови адміністрації Президента Ганна Герман виграла судову справу, яку ініціював проти неї депутат від БЮТ Андрій Шкіль. Відповідне рішення позавчора ухвалив апеляційний суд Києва. Суд постановив, що Герман не порушила прав Шкіля у ході телевізійної дискусії з ним 2 листопада 2007 року, коли сказала, що Шкіль свого часу як керівник УНА–УНСО «відправляв чужих дітей стріляти в Абхазію».