НОВИНИ ПЛЮС

01.09.2010

Путін доїхав на «Ладі» до Чити

Прем’єр–міністр Росії Володимир Путін завершив автопробіг федеральною трасою Чита — Хабаровськ. Починаючи з п’ятниці, Путін особисто сидів за кермом російського автомобіля «Лада Каліна», проїхавши 2,1 тис. км iз Хабаровська до Чити. Як повідомляє російська преса, прем’єр залишився задоволений поїздкою, але зробив кілька зауважень щодо якості дороги, яка ще будується. Трасу здадуть в експлуатацію у жовтні.

За словами Путіна, жовту «Ладу», на якій він здійснив свою подорож, буде повернено «АвтоВАЗу», який надав автомобіль главі уряду для тестування.

Із прокуратури Росії викрали кримінальні справи

У Москві в ніч із понеділка на вівторок троє невідомих, видавивши залізні решітки на першому поверсі, проникли в будівлю слідчого відділу з особливо важливих справ управління по Московській області слідчого комітету при прокуратурі Росії і, зв’язавши неозброєного охоронця, зламали 25 сейфів у 18 кабінетах. Як повідомляє агенція «Інтерфакс», злочинці викрали велику кількість документації, у тому числі важливі кримінальні справи. Водночас у СКП РФ інформацію про викрадення справ та речових доказів спростовують, запевняючи, що метою грабіжників були матеріальні цінності — телевізор, відеокамера тощо.

Саакашвілі став льотчиком

Президент Грузії Михайло Саакашвілі освоїв професію льотчика малої авіації. Як повідомляє агенція «Грузія онлайн», Саакашвілі сів за штурвал урядового літака 4L–GAF, облетівши на ньому Батумі й частину чорноморського узбережжя Аджарії. У польоті президента супроводжував голова Аджарської АР Леван Варшаломідзе. З повітря Саакашвілі оглянув роботи з будівництва приморського бульвару в Аджарії і провів переговори з диспетчерами англійською мовою. Після приземлення президент Грузії заявив, що літати на такому літаку дуже просто. «Це метелик, не те що великі літаки», — пожартував Саакашвілі.

У Батумі президент провів зустріч із керівництвом Аджарії, під час якої було обговорено перспективи розвитку туризму в країні. Зокрема, Саакашвілі заявив, що уряд Грузії має намір ввести на авіаринок країни нового перевізника — ірландську лоукостову авіакомпанію «Райянейр».

США посилили санкції проти КНДР

США посилили санкції відносно КНДР. Адміністрація Барака Обами заморозила американські активи низки північнокорейських компаній і фізичних осіб, які, як передбачається, причетні до підтримки ядерної програми Пхеньяна. У так званий «чорний список» потрапили четверо громадян КНДР, двоє з яких пов’язані з північнокорейським агентством з атомної енергії. Також представники міністерства фінансів США повідомили, що президент США розпорядився заморозити активи трьох північнокорейських компаній і п’яти державних установ. Як повідомляє Lenta.ru, запровадження нових обмежень пов’язано також із затопленням південнокорейського корвета «Чхонан» у Жовтому морі 26 березня. Тоді загинуло 46 моряків. За даними розслідування, корвет потопила торпеда, випущена з боку Північної Кореї.

Помер останній футболіст першого чемпіонату світу

У своєму будинку в Буенос–Айресі на 101–му році життя помер останній учасник першого чемпіонату світу з футболу й один із найвідоміших футболістів знаменитого клубу «Бока Хуніорс», за який забив 194 голи, Франсіско Варальйо.

Під час ЧС–1930, який відбувався в Уругваї, гравцеві збірної Аргентини Варальйо було 20 років. Тоді аргентинці у фіналі поступилися збірній Уругваю з рахунком 4:2. Варальйо згадував, що йому було важко грати в тому матчі, оскільки на поле він вийшов із травмою коліна.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>