«Шпалич» буде у «Дніпрі»?

01.09.2010

Після того як федерація дозволила клубам самостійно, без участі прем’єр–ліги, визначати день і час початку матчів національної першості, восьмий тур розтягнувся аж на чотири дні. Пригадується, саме винесеними на понеділок матчами свого часу був дуже не задоволений уже екс–наставник збірної Мирон Маркевич — мовляв, зривається графік підготовки національної команди.

Хай там як, але деяким клубам, що змагаються «на два фронти», й чотирьох діб для відновлення сил виявилося замало. Скажімо, «Дніпро», безславно завершивши єврокубкову кампанію матчем у Познані в четвер, позавчора зазнав ще й домашньої поразки від донецького «Металурга» і поставив руба питання про профпридатність свого наставника. Цікаво, що одразу після цього двобою головний тренер дніпропетровців Володимир Безсонов заявив: «Думаю, сьогодні ми зіграли найкращу гру сезону. Створили масу гольових моментів. Але не забиваєш ти — забивають тобі».

Зазвичай шумні фани на «Дніпро–арені» більшу частину матчу мовчали, якщо не освистували своїх гравців або скандували: «Металург». На трибунах розтягнули величезний банер: «Ми хотіли щось написати... Але немає сенсу...»

Результати команди не подобаються і власнику «дніпрян» Ігорю Коломойському. Він зазначив, що давно виношує ідею замінити тренера. За деякими даними, незабаром у Дніпропетровськ із Москви може переїхати Юрій Сьомін — його «Локомотив» потрапив у системну кризу, але рішення про відставку «коуча» вчора до вечора ще не було ухвалене. Крім залучення екс–тренера «Динамо», у «Дніпрі» також нібито розглядають варіант і з голландцем Франком Райкардом, чиї справи в «Галатасараї» теж ідуть не найкращим чином.

А от львівські «Карпати», окрилені успіхом у Лізі Європи, за чотири гри в рідних стінах у прем’єр–лізі не втратили жодного очка. «Можливо, сьогодні ми не продемонстрували видовищної гри, але отримали результат», — констатував після мінімальної перемоги над «Волинню» наставник львів’ян Олег Кононов. За словами ж Віталія Кварцяного, його колектив програв, бо ще до початку двобою злякався сусідів, які нещодавно розібралися з самим «Галатасараєм».

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр–ліга.

Заключні матчі 8–го туру

«Дніпро» — «Металург» (Д) — 1:2

Голи: Коноплянка, 66 — Танаса, 58; Мгуні, 76

12 962 глядачі

«Карпати» — «Волинь» — 1:0

Гол: Зеньов, 63

6 000 глядачів

Лідери: «Шахтар» — 22, «Динамо» — 17, «Дніпро» — 16, «Ворскла», «Карпати» — 14, «Металіст», «Металург» (Д) — 13.

* * *

Іспанія. Прімеро. 1–й тур. «Атлетико» — «Хіхон» — 4:0 (Хурадо, 11; Форлан, 39, 63; Сімао, 90).

Італія. Серія А. 1–й тур. «Болонья» — «Інтер» — 0:0.

Росія. Прем’єр–ліга. 19–й тур. «Анжи» — «Сибір» — 1:0.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Донецький «Шахтар» викупив у «Зорi» власного вихованця Вiталiя Вiценця i пiдписав iз 20–рiчним пiвзахисником угоду на п’ять рокiв.

За повідомленням газети «Спорт–експрес», у криворізькому «Кривбасі» продовжить кар’єру 19–річний нападник юнацької збірної Росії Сергій Шумилін, який досі виступав за молодіжні склади московського ЦСКА, «Сибіру» та «Вентспілса».

А 26–річний сенегальський захисник Пап Діакате, що належить київському «Динамо», підтвердив небажання повертатися в Україну переходом із «Сент–Етьєна» до іншого французького клубу — «Ліона», теж у річну оренду із правом викупу.