ЦИТАТИ ТИЖНЯ

27.08.2010

Леонід Кравчук,
колишній Президент України
— про недоцільність перегляду політ­реформи–2004:

— Нещодавно Янукович назвав Кучму архітектором реформ. Я, до речі, не знав, що в нас є архітектор... Бо є архітектор, а реформи не проводяться. Архітектор запропонував парламентсько–президентську форму правління. Навіщо ж тоді змінювати? Треба виконувати.

(«5–й канал»)

 

Василь Грицак,
народний депутат від Партії регіонів
— про те, що подарунки у вигляді дорогих автомобілів для міліції – нормальна практика:

— Якщо людина подарувала для міліції автомобіль і цей автомобіль використовується за призначенням управлінням МВС, то це прекрасно. Чому ні? Якщо бандити сьогодні їздять на кадилаках чи мерседесах, то чому тоді міліція не може їздити на машинах, якщо вони використовуються за призначенням? Це абсолютно нормальне явище. Це в світі прийнято. Кругом міліції дають щось безкоштовно або за великими знижками.

(«Газета по–українськи»)

 

Микола Джига,
«губернатор» Вінниччини
— про потребу створити комітет для боротьби з корупцією:

— У державі повинен бути якийсь комітет, якась служба, яка б займалась «білокомірцевою злочинністю», людьми, які сидять у високих кабінетах, які розпоряджаються коштами, яким законом надано право приймати рішення, пов’язані з бюджетом... Усіх ми не пересаджаємо, але проконтролювати потрібно.

(УНІАН)

 

Анна Гуцол,
лідер епатажної жіночої організації FEMEN
— про «еротичні» протести:

— Якщо жінка роздяглася, значить, із нею щось трапилося, значить, для чогось це треба. Це древня практика протесту. Це найсильніший протест, протест, який викликає емоції і водночас є ненасильницьким.

(«Фокус»)

 

Ганна Герман,
заступниця глави адміністрації Президента
— про кітч в українській культурі, Сердючку і Поплавського:

— Поплавський культивує негативні явища в культурі... Сердючка – вона як хірург. Вона показує негативні явища. Вона це висміює, тому вона — це талант. Цей хлопець (Андрій Данилко) зробив колосальну річ: він показав нас у правдивому дзеркалі. Він сказав: дивіться, які ми не симпатичні. Давайте щось робити з цим. А Поплавський — навпаки. Він культивує «кичугу», голих дівок. То страхіття!

(«Українська правда»)