НОВИНИ ПЛЮС

27.08.2010

«Проточні» справи

Україна наполягає на збереженні в Керченській протоці кордону з Росією, що існував у часи Радянського Союзу, але готова піти на компроміс у господарських питаннях. Про це на вчорашньому брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, коментуючи перебіг переговорів із російською стороною. «Наша позиція в цих питаннях незмінна — кордон у Керченській протоці необхідний, він буде проходити на схід острова Коса Тузла», — наголосив Волошин. Що ж до господарських питань, то Україна «готова йти назустріч у цих питаннях», — підкреслив він.

Заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив, що «позиції сторін відрізняються одна від одної». Ключ — у визначенні статусу Керченської протоки та питаннях розмежування», — цитує Карасіна агенція «Інтерфакс–Україна». Він додав, що сторони домовилися в спокійному режимі продовжувати вирішення даного питання. Що ж до демаркації спільного сухопутного кордону, то вирішені всі практичні питання в цьому напрямку.

Заяви

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про те, що існує висока ймовірність арешту найближчого соратника Юлії Тимошенко Олександра Турчинова. «Останнім часом Генпрокуратура вирішує тільки одну задачу — шукає компромат на Олександра Турчинова і ймовірність його арешту висока», — заявив в інтерв’ю газеті «Сєгодня» Луценко. Він вважає, що саме з цією метою були затримані чиновники Кабінету Міністрів Тимошенко.

Чи будуть у Києві райради?

Голова Верховної Ради вважає, що парламент не встигне ухвалити рішення про ліквідацію районних рад у Києві до початку місцевих виборів. «Я повинен поспішити заспокоїти всіх, хто нервує з цього приводу (я маю на увазі політиків), що до моменту початку виборчої кампанії реалізувати звернення у правовій площині буде практично неможливо», — заявив учора на брифінгу Литвин. Нагадаємо, Київрада направила звернення до Верховної Ради з проханням ліквідувати в столиці районні ради, залишивши структуру районних адміністрацій, які будуть підпорядковані КМДА.