За паперову упаковку

За паперову упаковку

Як зазначає міський голова Новомосковська Віктор Літвіщенко, 70–тисячне місто за рік використовує близько 50 мільйонів штук поліетиленових пакетів. І від цього варто схопитися за голову, адже період розпаду поліетиленового пакета — 400 років, а пластикової пляшки — і взагалі ціле тисячоліття.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З алігатором — не до жартів

З алігатором — не до жартів

Страшну новину вчора поширили в Головному управлінні міністерства з надзвичайних ситуацій в АР Крим. За повідомленням рятувальників, трагедія сталась після виступу тварин на території так званої «Крокодилячої ферми», де відвідувачі могли побачити небезпечних рептилій. Звісно, найвдячнішими глядачами були діти, які так і бігали від вольєра до вольєра. Трирічний малюк, житель білоруського міста Брест, який відпочивав iз батьками на базі «Сатера» в Алушті, також був у захватi від побаченого. Коли дорослі відволіклися, він занадто близько підійшов до вольєра з небезпечним хижаком — Міссісіпським алігатором (тварина виростає до 2,5 метра у довжину та важить до 100 кілограмiв. — Авт.). Хлопчик утратив будь–яку обережність і просунув ліву руку до сітки.

Осінь наступає на п’яти

Осінь наступає на п’яти

«Найближчі три доби на заході та півночі країни, а наступні два дні — в центрі та на південному сході місцями пройдуть дощі, — розповіла «УМ» керівник групи короткотермінових прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня. — Це зумовлено активізацією атмосферних фронтів, які прямують до нас із Західної Європи». За словами пані Наталії, подекуди пориви вітру сягатимуть 15—20 метрів за секунду й дещо похолоднішає. Зокрема, тепліше вдягатись слід увечері та вночі. «В основному, температура буде знижуватись у західних та північних областях, — каже Наталія Голеня. — Якщо наразі температура повітря тут коливається від 20 до 26 градусів тепла, а нічна — від 11 до 16 градусів, то на вихідних вона опуститься до +9 — +14 градусів уночі та +17—+22 вдень».

Замість Божої Матері... Янукович

Замість Божої Матері... Янукович

Це починання, оприлюднене на сайті Головного управління освіти та науки Дніпропетровської облдержадміністрації першим заступником начальника цієї поважної структури Леонідом Олефіром, нагадує відому приказку про відрубування рук — коли йдеться про нечуване прагнення перед кимось вислужитися. Щоправда, чиновник починає «за здравіє» — розповідає про проведення цілеспрямованої просвітницької роботи серед учнів та батьківської громадськості як один з основних напрямів діяльності освітньої галузі. А потім зізнається, що бачить для цього тільки один шлях — виставити у кожній школі стенд «Україна для людей», з якого можна почерпнути інформацію про діяльність Президента, Прем’єр–міністра, Голови Верховної Ради, органів місцевої влади тощо.

Отруйний відгомін «совка»

Отруйний відгомін «совка»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

25 серпня в районі залізничної станції села Красичка Середино–Будського району загорілося складське приміщення, де зберігали майже тисячу тонн непридатних та заборонених до використання пестицидів і отрутохімікатів. Їх сюди почали звозити ще з 70–го року на тимчасове зберігання, але до утилізації руки так i не дiйшли. Поруч зі складами розташовані два села — саме їхні мешканці почали задихатися від ядучого диму, повідомивши про це рятувальників.

Проти — газ

Проти — газ

Прокуратура Чортківського району Тернопільщини порушила кримінальну справу стосовно службових осіб районного управління експлуатації газового господарства ВАТ «Тернопільгаз» та державного будівельно–монтажного підприємства «Тернопільгазбуд». Як повідомила «УМ» прес–секретар прокурора області Леся Долішна, їх звинувачують у службовій недбалості (частина друга статті 367 Кримінального кодексу), яка призвела до вибуху газоповітряної суміші в житловому будинку села Шманьківці 1 серпня цього року.

Перерваний обгін

Перерваний обгін

Аварія сталася в понеділок пізно ввечері. На Херсонщині, на трасі Харків—Ялта, генеральний директор ДП «Харківський метрополітен» Сергій Мусєєв на великій швидкості повів свій «Мерседес» на обгін, проте не впорався з керуванням і на зустрічній смузі «лоб у лоб» зіткнувся з джипом «Хюндай–Таксон».

Апеляційні частоти

Апеляційні частоти

Учора під стінами Київського апеляційного адміністративного суду, де розглядали апеляційні скарги «5–го каналу» та ТВі на постанову про позбавлення цих телемовників частот, рух «Митці проти цензури» виступили з музичною акцiєю протесту. «Ми намагаємося відгукуватися на будь–які утиски свобод: чи то виселення художників iз майстерень, що знаходяться на території Лаври, чи судова справа щодо позбавлення телеканалів частот», — коментує голова мистецького об’єднання «Остання барикада», народний депутат Олесь Доній. Підтримати телевізійників також прийшли учасники громадських рухів «Відсіч», «Спротив» та «Стоп цензурі!».

Всі статті рубрики