РАХУНКОВА ПАЛАТА

27.08.2010

13,6 мільярда гривень

бюджетного фінансування просить виділити уряд Міністерство оборони у 2011 році. Як зазначив очільник МО Михайло Єжель, якщо Кабмін погодиться з необхідністю фінансування оборонної галузі в таких обсягах, бюджет МО буде на 2,8 мільярда гривень більший, ніж у поточному році. Утім, звернув увагу Єжель, навіть ця сума не є тією, яка задовольняє потреби Збройних сил у повному обсязі. Міністр також нагадав, що впродовж останніх шести років ЗСУ фінансували винятково за залишковим принципом.

 

250 мільйонів гривень

збитків щороку приноситиме державі ліквідація 70 свердловин ВАТ «Укрнафти», заявляють профспілкові організації Охтирського нафтопромислового району ВАТ «Укрнафта» у відповідь на розпорядження прокурора Сумської області. Прокурор зобов’язав компанію вжити невідкладних заходів щодо «усунення виявлених порушень шляхом звільнення незаконно зайнятих земельних ділянок і припинення видобутку вуглеводнів на 70 свердловинах шляхом їх фізичної ліквідації».

 

92 мільйони гривень

виділив Міністерству фінансів на придбання житла для дер­жавних службовців Кабінет Міністрів. Гроші виділені в рамках програми «Пайова участь у будівництві й придбанні житла для осіб, які обіймають посади в державних органах і забезпечують виконання завдань і функцій держави». Тепер Мінфін має забезпечити визначення бюджетної програми, закріпивши за нею коди програмної і функціональної класифікації витрат і кредитування. Також Міністерству фінансів доручено внести відповідні зміни до розпису Держбюджету.

 

66 мільйонів гривень

витратили на реконструкцію Музею Тараса Шевченка в Каневі. За інформацією Черкаської облдержадміністрації, зокрема, було переобладнано інтер’єр, реставровано фасад і виконано роботи з благоустрою прилеглої території. Водночас сумарна вартість робіт iз реконструкції музею і Національного Шевченківського заповідника становила більше 96 мільйонів гривень.

 

50 мільйонів доларів

коштувала картина Ван Гога «Маки», викрадена з Каїрського музею Мухаммеда Махмуда Халіля. Як заявив єгипетський міністр культури Фарук Хосні, наразі правоохоронцям не вдалося ані знайти шедевр, ані затримати викрадачів. Слідчі заявляють, що встановлені в музеї камери відеоспостереження не зафіксували викрадачів, оскільки техніка була встановлена ще 15 років тому, а служба безпеки музею з незрозумілих причин давно не користується відеоапаратурою.

 

780 тисяч осіб

відвідали Сорочинський ярмарок. Забезпеченням охорони громадського порядку займалися півтисячі міліціонерів, для яких розробили 17 маршрутів для патрулювання вулиць, відтак ярмарок відбувся спокійно і без ексцесів. Водночас, додають у МВС, правоохоронці таки склали 79 адміністративних протоколів, з яких більшість стосувалися порушення ветеринарного законодавства. Ще 60 адмінпротоколів, з яких десять — за керування у нетверезому стані, склали співробітники Державтоінспекції.

 

50,4 відсотка українців

вважають, що ситуація в державі розвивається в неправильному напрямку. Згідно з результатами опитування, проведеного соціологами Центру Разумкова, якщо одразу після останніх президентських виборів так вважали лише 32,6 відсотка наших громадян, то нині цей показник суттєво зріс. При цьому більшість респондентів (48,8%) дотримуються думки, що нова влада не виправдала покладених на неї сподівань, а дії Президента Віктора Януковича спрямовані, в першу чергу, на захист власних інтересів та інтересів свого оточення.

 

24 відсотки українців

вважають, що нині існує гостра необхідність у зміцненні суверенітету держави. Порівняно з 2004 роком, цей показник зріс на 11 відсотків, свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних і моніторингових досліджень «Соцiс». Як зазначив його директор Микола Чурілов, також iз 44 до 56 відсотків зросла кількість тих, хто схвалює розвиток приватного бізнесу. А кількість українців, які позитивно оцінюють передачу у приватну власність великих підприємств, скоротилася з 25 до 17%.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>