ЦИТАТИ ТИЖНЯ

20.08.2010

Олексій Гарань,
політолог
— про зовнішню політику влади:

— Я не знаю, чи можна назвати Росію Сонцем, але українська влада має розуміти, що, впритул наближаючись до Сонця, можна не лише обпалитись, а й згоріти.

(УНІАН)

  

Василь Цушко,
міністр економіки
— про те, чи він їздив у Крим до Януковича:

— Хлопці, не займайтеся х...нею! Ставте конкретні питання про роботу. Хіба це (їздив чи не їздив) важливо?

(СТБ)

 

Ігор Кріль,
один із лідерів «Єдиного центру»
— про нову форму керівництва партією — колегію лідерів «ЄЦ»:

— У нас не буде ні старшого, ні молодшого, а всі рішення ухвалюватимуться консенсусом. Пам’ятаєте, як Папу Римського обирають — поки білий дим не піде, ніхто не виходить.

(«Радіо Свобода»)

 

Віктор Янукович,
Президент України
— про боротьбу з пожежами (із селекторної наради з представниками регіонів):

— Ще не вечір. Ви бачите, що погода спекотна... Треба зараз — в останній тиждень, два–три тижні, скільки треба буде — витримати на вищому рівні дисципліну і зберегти державне добро. Розгорталися, я вам скажу, дуже повільно. У мене буде окрема розмова з деякими керівниками, і я хочу очі в очі подивитися і сказати, що трошки треба жирок, як кажуть, потрусити.

(«Інтерфакс — Україна»)

 

Дмитро Табачник,
міністр освіти та науки
— про образу на інформаційну агенцію та пізнання в галузі журналістики:

— А взагалі, з УНІАН я більше не буду спілкуватися і забороню вам з’являтися [в міністерстві]. Спочатку ви облили брудом з ніг до голови і не дали в матеріалі висловити іншу позицію. Я теж багато років працював у журналістиці. І в нас свого часу вимагали: якщо критичний матеріал, то на момент його публікації дається можливість репрезентувати кілька точок зору... Я член Спілки журналістів iз 1986 року, і, як робляться замовні матеріали, я знаю.

(УНІАН)