НОВИНИ ПЛЮС

16.06.2010

Парламент

Учора Верховна Рада провалила прийняття проекту Податкового кодексу, підготовленого «НУНСівцем» Миколою Катеринчуком. «За» проголосувало лише 164 депутати, з них 118 — від БЮТ, 45 — від «НУНС», 1 — від фракції Блоку Литвина. Парламент відмовився направити проект на повторне перше читання. Завтра Рада має розглядати урядовий проект Податкового кодексу.

Відділ кадрів

Президент призначив екс­заступника Генпрокурора Сергія Винокурова суддею Конституційного Суду. Іншим указом Янукович звільнив із КСУ Юрія Нікітіна «у зв’язку з поданням заяви про відставку».

* * *

За погодженням із Президентом та урядом з посади першого заступника голови Київської міськдержадміністрації усунуто Анатолія Голубченка, він став «простим» заступником. Замість нього «першим» після мера Черновецького призначено Олександра Попова, який до вчорашнього дня був міністром житлово­комунального господарства. Попов прогнозує, що МінЖКГ очолить його перший заступник Юрій Хіврич.

«НУНС» і коаліція з «Регіонами»

Керівник київської міськорганізації партії «Наша Україна» Юрій Єхануров заявляє, що парламентська фракція «НУНС» восени може вступити до коаліції з Партією регіонів без комуністів. «Якщо вдасться домовитися всередині фракції про відновлення реальної роботи! — уточнив Єхануров в інтерв’ю «Газєтє покієвскі».

Самі депутати від «Нашої України» заперечують можливість коаліції з ПР. «Я можу сказати, що не було і не буде в найближчій перспективі ніякої можливості фракції «НУНС» вести будьякі переговори з провладною коаліцією в будьякому форматі», — цитує УНІАН Ксенію Ляпіну.

Відкидає таку можливість і голова партії Віктор Ющенко.

Справа Лозинського

Слідство у справі екс­нардепа від БЮТ Віктора Лозинського завершено, повідомив начальник управління з особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Дегтярьов. Лозинський наразі ознайомлюється з матеріалами слідства, своєї провини він не визнав. Нагадаємо, земельного магната із Кіровоградщини обвинувачують у вбивстві людини.

Село і Янукович

Президент Віктор Янукович пропонує ухвалити державну програму, якою передбачити повернення інвесторам коштів, витрачених на будівництво тваринницьких ферм. Про це він сказав, виступаючи вчора на відкритті міжнародної виставки «Агро­2010».