ХРОНІКА

10.06.2010

Бокс

Як учора повідомляла «УМ», сумчанин Тарас Шелестюк першим із українців забезпечив собі медаль чемпіонату Європи в Москві, пробившись до півфіналу в вазі до 69 кг. А от поразка миколаївця Сергія Дерев’янченка в чвертьфіналі категорії до 75 кг розчарувала — у першу чергу, через «сліпоту» суддів, які не бажали зараховувати численні удари українця, зате зафіксували випадкову відмашку О’Нілла за дві секунди до завершення бою. Справджуються побоювання тренера нашої збірної Дмитра Сосновського стосовно арбітражу: арбітри відчули, що наш бронзовий призер ЧС–2007 зможе завадити тріумфу росіянина Чеботарьова і заздалегідь прибрали його з дороги.

Учора на ринг виходили п’ятеро українців. До підписання «УМ» до друку завершилися два чвертьфінальні поєдинки. До 48 кг: Денис Шкарубо — Ховханнес Даніелян (Вірменія) — 4:4 (поразка українця за рішенням суддів). До 54 кг: Георгій Чигаєв — Салум Нтуве (Швеція) — 2:0.

Легка атлетика

Шестеро українців стали призерами Меморіалу Кусочинського, що відбувся у Варшаві. Перемогу святкували Ольга Саладуха (стрибки потрійним), Ганна Міщенко (біг на 1500 м), Євгенія Снігур (100 м із бар’єрами), Наталія Погребняк (100 м). «Бронзу» отримали Юлія Олішевська (400 м) та Олександр Солдаткін (стрибки в довжину).

Хокей

Керівництво «Будівельника» оголосило про завершення перемовин одразу з 12 гравцями, тож тепер в обоймі киян 19 виконавців, серед яких десятеро — українці. Позавчора угоди з новим клубом уклали захисники Климентьєв, Срюбко, Якушин, Разін, Люткевич, а також нападники Варламов, Матерухін, Тимченко. Із Пензи до України приїде російський форвард Бондарєв; підтвердилося й оформлення контракту з трійкою атаки з ХК МВД — Воробйов, Федоров, Тертишний.

Теніс

У першому колі турніру АТР у німецькому місті Галле українець Сергій Стаховський програв господареві кортів Андреасу Беку — 1:6, 5:7.

Баскетбол

НБА. «Плей–оф». Фінал. «Бостон» — «Лейкерз» — 84:91 (Гарнетт (25) — Брайант (29)). Серія до чотирьох перемог — 1:2.

Футбол

Товариські матчі. Іспанія — Польща — 6:0, Португалія — Мозамбік — 3:0.