Пірати, та не сомалійські

Пірати, та не сомалійські

Ізраїльська армія пішла на безпрецедентний крок, який обурені оглядачі світової преси називають актом міжнародного тероризму. У ніч на 31 травня ізраїльські військові кораблі атакували «Флотилію свободи» — шість суден, які везли до заблокованого Ізраїлем Сектору Газа вантаж із 10 тисячами тонн гуманітарної допомоги та будівельних матеріалів. Один із кораблів флотилії ізраїльські спецназівці взяли на абордаж, убивши щонайменше десятьох людей. За іншими даними, кількість загиблих сягнула двох десятків, понад 30 отримали поранення.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Саакашвілі на висоті

Саакашвілі на висоті

Грузія підбиває підсумки місцевих виборів, які відбулися минулої неділі. Окрім депутатів 64 міських рад, громадяни вперше прямим голосуванням обирали мера Тбілісі — раніше очільника столиці призначала міськрада. До цих виборів була прикута особлива увага, адже вони вважалися тестом на довіру народу до чинного президента Михаїла Саакашвілі і можливістю визначити його наступника. Сам Саакашвілі, який зараз відбуває другу каденцію (а тому вже не зможе взяти участь у наступних президентських виборах 2013 року), свого часу теж «стартував» у президентське крісло з посади міського голови столиці.

«ДДТ» для Путіна

«ДДТ» для Путіна

В останній день кожного місяця, який налічує 31 день, російські опозиціонери збираються на «Марші незгодних». У деяких містах — більш провінційних і менш помітних — ці акції відбуваються досить мирно. У деяких — передусім у Москві та Санкт–Петербурзі — критики Кремля постійно наштовхуються на шалений спротив влади. «Марші» розганяють «омонівці», «витискають» із центральних вулиць міліціонери, кількість яких зазвичай чи не вдвічі перевищує число мітингувальників, і, звісно, забороняє місцева влада. Але вчорашня акція стала особливою: цього разу значно більше уваги до «Маршу незгодних» було прикуто не 31–го, а напередодні його проведення.

Всі статті рубрики