Не внутрішнє питання

07.05.2010
Не внутрішнє питання

Віктор Ющенко. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Голова партії «Наша Україна» Віктор Ющенко має власне бачення подальших дій опонентів нової влади. Екс–Президент висловився за об’єднання активних громадян, створення широкого громадянського руху. «Це повинна бути команда однодумців, готових на непопулярні рішення та не зашорених ідеологічними штампами. Завдання найближчих днів — формування плану дій на найближчі три місяці», — сказав лідер «НУ» в інтерв’ю німецькій агенції DPA.

Коментуючи нинішні відносини України та Росії, Ющенко заявив, що пролонгація угод щодо Чорноморського флоту позначиться на державі на багато років уперед. «Те, що сталося 21 квітня у Харкові, а потім 27 квітня у парламенті, є аналогом Чорнобильської катастрофи в історії української дипломатії. Це відверта поразка, наслідки якої відчують мінімум три покоління українців», — вважає екс–глава дер­жави.

Також Ющенко розкритикував ідею об’єд­нати російський «Газпром» і «Нафтогаз України», висловлену російським прем’єр–міністром Володимиром Путіним. «Хочу застерегти: питання такого рівня — це не «внутрішнє питання двох урядів», як дехто поспішив прокоментувати», — сказав Віктор Ющенко.

Лідер «нашоукраїнців» основним завданням бачить «припинення тих процесів, які повертають Україну на п’ять, на десять років назад». «Ми повинні дивитися вперед, працювати на перспективу, а не знищувати результати роботи попередніх керівників», — наголосив екс–Президент, говорячи про свої здобутки та цінності.