Джулія і ляпи

07.05.2010
Джулія і ляпи

Джулія Луїс–Дрейфус і її «неправильна» зірка. (Фото Рейтер.)

Отримати власну зірку на Алеї слави — висока честь для будь–якого працівника «фабрики зірок». Трапляється так, що визначні й ощасливлені безліччю премій актори удостоюються цього прижиттєвого пам’ятника на Голлівудському бульварі вже аж на пенсії. Актрисі телесеріалів Джулії Луїс–Дрейфус пощастило більше: їй іще немає й 50, а іменна зірка на алеї вже сяє. Щоправда, радість від такої приємності Джулії дещо попсували. Коли актриса прийшла на церемонію відкриття, то виявила, що її ім’я на «меморіальному світилі» написане одразу з двома помилками!

Як повідомляє газета «Дейлі телеграф», замість Julia Louis–Dreyfus на зірці вигравіювано Julia Luis Dreyfus — із прізвища зникли літера «о» і дефіс. Англійською мовою цей варіант звучить так само, як і правильний. Але ж у паспорті, а головне — в титрах численних сімейних комедій, ситкомів, мультсеріалу «Сімпсони», де вона озвучує персонаж Глорії, зрештою, в телесеріалі «Нові пригоди старої Крістін», за роль у якому Джулія 2006 року отримала премію «Еммі», прізвище записано інакше!

Але Луїс–Дрейфус недарма відома як комедійна акторка. Вона щасливо усміхалася й навіть заявила, що бачить у цьому подвійному ляпі «ідеальну метафору роботи шоу–бізнесу». Проте голлівудський комітет, який завідує встановленням іменних зірок на Алеї слави, все одно запевнив актрису, що найближчим часом опечатку виправлять, а перший варіант зірки віддадуть Джулії як сувенір.