ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чорне «золото»

Чорне «золото»

Останній тур вітчизняної прем’єр–ліги, що відбудеться післязавтра, матиме значення лише для двох команд — «Чорноморець» і «Кривбас» заочно виборюватимуть право залишитися в еліті. Як показує практика, в таких поєдинках перемагають ті, кому більше потрібно, незалежно від статусу опонента.

А позавчора ввечері ми отримали відповідь на головне питання сезону — «Шахтар» відібрав чемпіонство в «Динамо». «Гірників» гнала вперед переповнена «Донбас–арена» (52 518 глядачів — рекорд для футбольних матчів на новому красені–стадіоні). Уся аудиторія, окрім гостьового сектору, отримала помаранчеві прапорці з перехрещеними молотками — старою емблемою «Шахтаря». На перших хвилинах із фан–зони господарів у клубах оранжевого диму спустилося величезне полотнище із закликом «Тут на рідній стороні нам перемагати» (російською мовою). І футболісти «Шахтаря» грали у вирішальному матчі сезону так, ніби їм перемога потрібна була більше, ніж динамівцям. П’ята перемога в чемпіонаті — і «гірники» можуть домальовувати першу зірочку собі на емблему. Футбольний успіх «донецьких» став ніби продовженням успіху політичного.

Олена Туркула: Коли тренер починає на нас кричати, до нього приєднується дочка

Олена Туркула: Коли тренер починає на нас кричати, до нього приєднується дочка

Найкраще свідчення професійного та загальнолюд­ського визнання у спорті — звання капітана команди. Вихованка тернопільського волейболу Олена Туркула вже тривалий час носить капітанську пов’язку в «Галичанці», але тільки цього сезону, певно, сповна розкрила лідерські якості, налаштовуючи молодих дівчат на вирішальні бої за чемпіонство. У розмові з кореспондентом «УМ» 29річна волейболістка розповіла про свою роль у команді, що вперше здобула «золото» національної першості, життєві пріоритети та заробітчанство в Туреччині.

Всі статті рубрики