Для нас це — Друга світова

Для нас це — Друга світова

24 маршали Радянського Союзу, близько 30 жінок — Героїв СРСР, провідники ОУН–УПА, близько трьох десятків бійців американської, канадської, польської та інших армій — усі відзначені вищими нагородами за героїчний чин. Такий «український рахунок» Другої світової війни представлений в обличчях на виставці портретів, яка відкривається сьогодні у столичному Українському домі в рамках проекту «Українці у світі». Загалом у рамках експозиції виставлено 137 портретів українців, які героїчно воювали в Другій світовій.

«Вікторе Федоровичу, врятуйте тата!»

«Вікторе Федоровичу, врятуйте тата!»

Капітан торговельного судна «Бі–Атлантік» Володимир Устименко і його старший помічник Юрій Датченко перебувають під арештом венесуельської влади відтоді, як у серпні 2007 року при обшуку на борту в них знайшли велику партію кокаїну (125 кілограмів наркотичної речовини було закріплено в мішках на гвинті). Досі їхня доля не викликала особливого занепокоєння — судновласник принаймні забезпечив українських моряків житлом, їжею, і перебували вони під домашнім арештом. Але тепер усе змінилося, і життя моряків опинилося в небезпеці. Про це на прес–конференції, яка відбулася вчора в редакції «Комсомольської правди в Україні», повідомили рідні моряків. Річ у тім, що два тижні тому Устименка і Датченка перевели до федеральної в’язниці міста Маракайба, де встановлюють правила не правоохоронці, а ті, хто там відбуває покарання.

Бандера і Шухевич стали почесними

Бандера і Шухевич стали почесними

Учора на позачерговій сесії міської ради 50 депутатів, присутніх на засіданні, одностайно ухвалили рішення присвоїти Степанові Бандері та Романові Шухевичу звання «Почесний громадянин міста Івано–Франківська» (посмертно), внісши зміни до статуту територіальної громади.

Янгол відлетів...

Янгол відлетів...

Днями з пам’ятного знака жертвам Голодомору та політичних репресій, який у жовтні минулого року встановили в районному центрі Лохвиця місцеві активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода», невідомі зловмисники викрали гіпсову фігуру янгола. Той янгол ніби молився за упокій душ полеглих... Кому він «муляв» очі й хто, не побоявшись Бога, посягнув на образ його крилатого служителя?

Дороге здоров’я

Дороге здоров’я

Українські аптеки, незважаючи на пільгове оподаткування, продають ліки з 300–відсотковою націнкою. Такі дані оприлюднили в Рахунковій палаті України, підсумовуючи результати перевірки реалізаторів медикаментів. «Якщо торговельна націнка на ліки, ціни на які підлягають державному регулюванню, мала бути не вищою за 37 відсотків, то більшість аптек продавали їх із націнками 150—200 відсотків, а в деяких випадках і понад 300 відсотків», — кажуть у відомстві. Відтак, як констатує голова Рахункової палати Валентин Симоненко, попри пільгове оподаткування лікарських засобів та виробів медичного призначення, аптекарі лише завищують ціни.

Боя вбив тромб?

Боя вбив тромб?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Слона Боя, який нещодавно помер у Київському зоопарку, не отруїли. Про це вчора заявила представник міжнародного товариства захисту тварин в Україні SOS Тамара Тарнавська. «При отруєнні тварина довгий час страждає, в неї виникають спазми, блювота, можна спостерігати стан агонії, а слон упав і помер відразу», — пояснила пані Тамара журналістам. Така раптова смерть від отруєння можлива лише в тому разі, якщо в організм потрапить велика доза ціанистого калію. Тому в SOS вважають, що загибель тварини міг спричинити інфаркт, інсульт або ж тромб.

Танго для ветерана

Танго для ветерана

Учора, напередодні свята Перемоги, в Чернігові стартував танцювальний благодійний проект «Танець мрії–2». Участь у ньому взяли 22 представники влади, громадських організацій, бізнесових кіл та журналісти. Всі вони підготували власні номери з відомими в місті танцювальними колективами. Так, ініціатор, ідейний натхненник та незмінний учасник усіх шоу–талантів міськвиконкому, заступник міського голови Оксана Тунік–Фриз разом із депутатом міської ради Віталієм Гольцем, також незмінним учасником таких проектів, продемонстрували палке танго. Захопив публіку танцями й депутат міської ради Віталій Гриць. «Я вдруге беру участь у проекті, — каже пан Віталій. — Цього року в мене залишалося менше часу для тренувань. Було важче, але не менш цікаво. Звичайно, додавала наполегливості у тренуванні благородна мета, — ми об’єдналися, аби допомогти ветеранам».

Скутер із кров’ю

Скутер із кров’ю

Новопризначений прокурор Козятинського району Олег Путря ледь не загинув, з’ясовуючи стосунки з п’яним скутеристом. Як розповіли «УМ» у прес–службі обласного управління міліції, злочин стався у Могилів–Подільському 4 травня близько 23:00. Місцевий мешканець, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, гасав на скутері вулицями міста. Проїжджаючи на повній швидкості пішохідний міст через невелику річку в центрі населеного пункту, він зачепив Олега Путрю. Прокурор зробив молодикові справедливе зауваження, на що той відреагував несподівано жорстоко — зупинившись, завдав чоловікові два удари ножем у живіт. Потім викинув знаряддя злочину в річку і втік.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики