Помста «вовків»

Помста «вовків»

Учора в центрі Москви застрелили суддю міського дер­жавного суду Едуарда Чувашова. Як повідомляє російський новиннєвий портал Life News, його тіло було знайдено біля під’їзду будинку № 24 у Стрельбіщенському провулку. Прес–секретар Мосдержсуду Анна Усачова підтвердила факт загибелі Чувашова, який був відомою особою не лише в суддівських колах. У його провадженні була низка гучних справ — зокрема, скінхедівської «банди Рино» та неонацистського угруповання «Білі вовки». Також Чувашов брав участь у розгляді справи колишнього генерала Держнаркоконтролю Олександра Бульбова.

Що не вдалося вулиці, зроблять вибори

Що не вдалося вулиці, зроблять вибори

Угорщина добре пам’ятає гучні протести останніх кількох років у Будапешті, внаслідок яких опозиції так і не вдалося усунути від влади правлячих соціалістів. Те, що не вдавалося на вулицях, було успішно виконано біля виборчих урн. Опозиційна правоцентристська консервативна партія ФІДЕС (Угорський громадянський союз) на чолі з Віктором Орбаном здобула переконливу перемогу вже в першому турі парламентських виборів, які відбулися в Угорщині минулої неділі. За оприлюдненими вчора результатами, ФІДЕС здобула 52,77 відсотка голосів (206 із 386 парламентських мандатів). Немає сумніву, що в другому турі, який відбудеться 25 квітня, правоцентристи здобудуть більшість і в тих округах, де під час першого голосування жоден із кандидатів не набрав більше 50 відсотків голосів. Боротьба точитиметься за 121 мандат.

Ще червоніші сорочки

Ще червоніші сорочки

Протести опозиції, яка впродовж останнього місяця вимагає відставки діючого уряду Таїланду, таки вилилися в трагедію. Учора в столиці країни Бангкоку відбулася чергова демонстрація «червоних сорочок» (так називають прихильників опозиції, «профільною» барвою якої є червона). Але цього разу це була, швидше, жалобна процесія — демонстранти несли труни для вшанування пам’яті їхніх товаришів, які загинули минулими вихідними в сутичках з урядовими військами.

Всі статті рубрики