Особистість понад усе

23.03.2010

Установчий з’їзд нового політичного об’єднання відбувся минулої суботи: 248 делегати з 27 регіонів країни одностайно затвердили назву, символіку, статут, ідеологію та політпрограму. На такий крок їх штовхнули результати виборів. «За їхніми підсумками, понад 25 відсотків українців уже не сприймають старих політиків з їхніми політичними гаслами та популізмом. Люди втомилися від політиків–демагогів. Їм потрібні політики–реформатори», — констатує голова новоствореного політоб’єднання Іван Матієшин.

«Ми не просто ще одна із майже 180 зареєстрованих Мін’юстом партій. Ми принципово відрізняємось від решти, бо націлені на нові шляхи, нові рішення і пропонуємо суспільству абсолютно новий формат політичної сили», — наголосив заступник голови Віктор Лещенко. Мета нової сили — сформувати політичну еліту, лідерами якої можуть стати лише ті, хто завоював народну довіру.

Серед першочергових завдань — руйнування системи, що принижує гідність, коли керівники підприємств та компаній змушені включати у виробничі витрати гроші на хабарі. «Ми створюємо партію для того, щоб реально захищати та відстоювати у владних структурах інтереси вітчизняних товаровиробників, підприємців, співвласників акціонерних товариств», — роз’яснив Іван Матієшин.

Не менш радикальні зміни керівництво «Рідної Вітчизни» хоче запровадити й у процесі прийняття державних рішень — безпосередню демократію. «Ми за реальний розвиток інститутів референдуму, громадських слухань та обговорень, народної ініціативи для вирішення питань розвитку всіх територій. Все, що стосується кожного, повинно бути схвалено всіма, а не лише владною верхівкою!» — акцентує голова політоб’єднання.

Партія прагне побудувати державу, в якій комфортно почуватимуться представники різних народностей, віросповідань, професій, соціальних верств, молодь і люди похилого віку. Для цього керівництво розробило потужну програму, основне завдання якої — провести ефективні реформи та навчити людей користуватись владою — як інструментом поліпшення добробуту кожного.

Інституційна відповідальність влади за результати її діяльності, інтеграція регіонів та покращення їхнього інвестування, створення компенсаційних фондів задля підвищення соціальних виплат та реформа галузі охорони здоров’я — ось далеко не повний перелік запропонованих об’єднанням змін. Саме ці кроки, на думку його керівництва, дадуть змогу створити такі економічні та політичні умови, за яких кожна людина відчуватиме пріоритетність соціальних умов та гарантій не нижче рівня розвинених країн Євросоюзу.

«Ми не випадково зібрались у День весняного рівнодення, адже він символізує початок весни — сезону відродження. І я переконаний, що саме з цього дня нашими спільними зусиллями почне відроджуватись й Україна. Це — наше завдання №1», — наголосив голова «Рідної Вітчизни» Іван Матієшин.