НОВИНИ ПЛЮС

25.02.2010

Європарламент оцінить Україну

Європейський парламент сьогодні планує ухвалити резолюцію щодо ситуації в Україні. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, із шести варіантів проекту резолюції практично в усіх відзначається демократичний характер президентських виборів і наголошується на необхідності реформ. Також усі варіанти містять заклики до подальшого поглиблення відносин з Україною, аж до надання Києву перспективи членства в Європейському Союзі.

Відділ кадрів

Президент Віктор Ющенко своїми указами призначив Ларису Мудрак та Андрія Мірошниченка членами Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Мудрак досі обіймала посаду керівника головної служби інформаційної політики секретаріату Президента.

Раніше глава держави підписав укази про звільнення з посад членів Нацради Ігоря Куруса та все того ж Андрія Мірошниченка. Ймовірно, на його місце планувалося призначити нинішнього прес–секретаря Ющенка Ірину Ванникову, яка заявила, що голова СП Віра Ульянченко пропонувала їй увійти до складу Нацради. Однак Ванникова відмовилася, оскільки хоче й надалі працювати з Ющенком.

* * *

Віктор Ющенко створив міжвідомчу експертну групу з питань розвитку ринків капіталу в Україні на чолі з нинішнім заступником голови СП Петром Шатковським. Заступниками керівника групи призначені глава Міжнародного фонду сприяння інвестиціям, чоловік голови СП Віри Ульянченко Віктор Івченко та перший заступник голови Нацбанку Анатолій Шаповалов (обидва за згодою).

Російський парад у Криму

Голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко підтримує пропозицію президента Росії Дмитра Медведєва провести за погодженням з Україною військовий парад у Севастополі 9 травня з нагоди 65–річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні. «Севастополь, як і весь Крим, є тим мостом дружби між Україною і Російською Федерацією, який треба тільки зміцнювати», — процитувала шефа прес–секретар Гриценка Алла Горєва.

Тим часом Народний Рух України вимагає від Президента й уряду відмовити російській стороні у проведенні в Севастополі військового параду до Дня Перемоги із залученням зброї і військової техніки.

Одеські депутати просять Януковича розвінчати Бандеру

Депутати Одеської облради звернулися до новообраного Президента Віктора Януковича з вимогою скасувати укази про присвоєння звання Героя України Степану Бандері і Роману Шухевичу. Окрім того, рішенням сесії облради від 24 лютого депутати просять Януковича виключити з указу Ющенка «Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті» такі організації, як Карпатська Січ і ОУН–УПА.