ДАІ втрачає своїх

ДАІ втрачає своїх

Причому в обох випадках безглузду смерть міліціонерам на колесах своїх іномарок принесли лихачі, які на «всіх парах» мчались із затяжного Ангарського перевалу в напрямку кримської столиці. Позавчора водій позашляховика «Субару» не впорався з керуванням на повороті й на слизькому асфальті в районі села Перевального «в лобову» протаранив зустрічний седан «Форд», за кермом якого був співробітник алуштинської Державтоінспекції.

«Святий Стефан» у скорботі

«Святий Стефан» у скорботі

Один із моряків теплоходу «Святий Стефан» загинув, а ще чотирьох терміново шпиталізували внаслідок інтоксикаційного отруєння фосфіном — газом, що проник із трюмів до суднових надбудов і, зокрема, до кают судна, яке вирушило у четвер ввечері в рейс із порту Південний. Як поінформували «УМ» у диспетчерській порту, відразу після звернення капітана про надання медичної допомоги кільком членам екіпажу, що відчули нездужання, на судно прибули головний санітарний лікар на морському транспорті і дві бригади медиків.

Дім, у якому сушився «бакс»

Дім, у якому сушився «бакс»

Не слабо уявити ентузіазм і нетерплячку, з якими крадій пробирався у помешкання після того, як через вікно угледів, що там можна поцупити! Він миттєво зметикував, у який спосіб скористатися кватиркою, проник усередину і спритно почав пакувати гроші. Шукати скарб не було потреби, позаяк долари США буквально валялися під ногами: зеленими купюрами була вистелена не лише підлога чомусь безгоспного, на момент грабунку, помешкання!

Якби ви вчили так, як треба...

Якби ви вчили так, як треба...

Кількість «халявних» прав та умовних «блондинок» за кермом досягла піку. За результатами перевірок, упродовж нинішнього року Державтоінспекція позбавила ліцензій 15 автошкіл — через грубі порушення й недбалість у навчальному процесі, а також низький рівень підготовки водіїв. І це ще не кінець діла, адже перевірки триватимуть і в наступному році, кажуть даішники.

Нескорена Настуня

Нескорена Настуня

30 жовтня по слизькій дорозі поволі рухалася вантажівка, оббита килимками, а за нею понуро ступав невеликий гурт людей, проводжаючи в останню дорогу сухеньку бабусю, що, тяжко наробившись і пекельно настраждавшись за свої 85 років, мовби прилягла спочити у труні серед квітів. Ховали Анастасію Петрівну Тарнавську, незламну українку, яка чесно пройшла відміряний їй Богом земний шлях і не раз умирала за рідну Україну.

Ковзати по Майдану

Ковзати по Майдану

Опівдні на головній площі столиці відкриється тимчасова ковзанка. Вона простоїть всю зиму — аж до 15 березня. Київська влада обіцяє такі ковзанки щорічно, до 2014 року. Ця позаторік стояла на Софійській площі, а минулого року переїхала на Майдан Незалежності під консерваторію. Площа ковзанки — 540 квадратних метрів. Одночасно на ній зможе перебувати до 90 ковзанярів. 650 тисяч євро на побудову ковзанки виділили інвестори. «Подібні ковзанки традиційно встановлюються на головних площах більшості Європейських столиць (Парижа, Лондона, Риму, Амстердама, Москви тощо). Київська ковзанка працюватиме щодня з 8.00 до 23.00 години. Система обладнання, виробленого в Італії, дозволяє ковзанці функціонувати при температурі до + 15°С», — розповів заступник столичного голови Віталій Журавський.

Тихий відхід

Тихий відхід

Знаменитого актора не стало вчора вдень, 4 грудня. Ще 3 грудня всі інформаційні агенції передавали, що В’ячеслав Тихонов перебуває у важкому стані після перенесеної на днях операції. Першим про смерть Тихонова повідомив канал «Вєсті». Наразі вирішують питання, де буде поховано одного з найвидатніших акторів російського кіно. Спілка кінематографістів РФ уже звернулася до мера Москви, щоб на Новодівичому цвинтарі виділили місце для поховання.

Росте собі ялиночка...

Росте собі ялиночка...

Відтепер лісники ока не спускатимуть з ялинок та сосен, адже чим ближче до новорічних свят, тим більше «охочих» зрубати хвойні дерева. Згідно з розпорядженням голови Державного комітету лісового господарства України Миколи Тимошенка, вже сьогодні сворюють спеціальні рейдові бригади з працівників лісової охорони, які наглядатимуть за деревами. До охорони ялинок та сосен також залучать правоохоронців та працівників Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

Пиво без паспорта не наливати!

Пиво без паспорта не наливати!

Парламент зробив перший крок до посилення відповідальності тих, хто продає алкогольні напої неповнолітнім. Депутати ухвалили в першому читанні законопроект №4784, яким буде введено кримінальну відповідальність за продаж спиртного особам, які не досягли 18–річного віку, повідомляють «Українські новини». Згідно з цим законопроектом, Кримінальний кодекс планують доповнити статтею 324–1 «Реалізація алкогольних напоїв неповнолітнім». Відтак продаж або безкоштовна передача працівником підприємства торгівлі або громадського харчування алкогольних, слабкоалкогольних напоїв або пива неповнолітньому каратиметься непідйомним штрафом — від 85 тисяч до 170 тисяч гривень — і виправними роботами строком від трьох до шести місяців. Якщо й після цього продавець не покається і скоїть ті самі дії повторно, то матиме шанси сісти за ґрати на рік чи два.

Всі статті рубрики