НОВИНИ ПЛЮС

19.11.2009

Вибори–2010

Витрати на проведення виборів Президента збільшаться на 122 млн. грн. у зв’язку зі збільшенням соціальних стандартів, зокрема мінімальної зарплати. Про це вчора на прес–конференції повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко–Чорна. Відтак Центрвиборчком розгляне питання про коригування відповідних показників, які повинні бути направлені до Верховної Ради для врахування в законі про державний бюджет. За словами Усенко–Чорної, 80 відсотків витрат на вибори складає заробітна плата членів виборчих комісій.

Ратушняк тепер скандалить із самим Ізраїлем

МЗС Ізраїлю засудило допуск до президентських виборів в Україні мера Ужгорода Сергія Ратушняка, відомого своїми антисемітськими висловлюваннями. Як заявив керівник відділу МЗС Ізраїлю зі зв’язків із пресою Йосі Леві, висунення такої людини на будь–який державний пост, а тим більше на посаду Президента, «несумісне з заявами керівництва цієї країни про боротьбу з антисемітизмом».

У відповідь Ратушняк почав вимагати від керівництва України розірвання дипломатичних відносин з Ізраїлем, назвавши дії ізраїльтян «нахабним втручанням у внутрішні справи України». «Нехай ізраїльська влада займається сотнями тисяч палестинців, яких вони тримають в нелюдських умовах, не дають їм право на самовизначення, та й взагалі жодних прав у своїй расистській державі. Держави такого расистського типу (...) не існує більше ніде у світі», — сказав Ратушняк.

Саакашвілі в Києві

Сьогодні в Києві Президент Віктор Ющенко проведе зустріч із грузинським колегою Михаїлом Саакашвілі, який прибув до України з візитом. Також відбудуться українсько–грузинські переговори у розширеному складі, покладання квітів до Меморіалу пам’яті жертв Голодомору в Україні, відкриття нового будинку посольства Республіки Грузія в Україні та презентація проекту вільної економічної зони у Поті.

Медіа для мас

Президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс стане міноритарним партнером Ігоря Коломойського у володінні 49–відсотковою часткою у групі телеканалів «Студія «1+1». Про це повідомили агентству «Інтерфакс–Україна» у медіахолдингу Central European Media Enterprises Ltd., що контролює групу. Наразі Суркіс–молодший формально володіє 24,99 відсотка акцій ЗАТ «Телекомпанія «ТЕТ».

Нацкоммораль хоче «вишикувати» інтернет–сайти

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі пропонує запровадити державну реєстрацію веб–сайтів і віднести їх до категорії засобів масової інформації. Про це йдеться у проекті рішення Нацкомморалі, який отримав сайт «Українська правда».

До такої потреби Нацкомісія прийшла після того, як «виявила в мережі випадки поширення інформації з ознаками національної та релігійної ворожнечі, пропаганди шкідливих звичок, вживання ненормативної лексики».