Він іде, але обіцяє повернутися

Він іде, але обіцяє повернутися

Другу хвилю грипу A/H1N1 в Україні слід очікувати в грудні 2009 — січні 2010 року, а третю — восени 2010 року. Про це на селекторній нараді з подолання епідемії грипу та ГРВІ в Україні під головуванням міністра охорони здоров’я Василя Князевича повідомила заступник головного санітарного лікаря України Людмила Мухарська. У свою чергу, доцент кафедри захворювань та імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені Шупика лікар–імунолог Федір Лапій заявив учора, що друга хвиля грипу може й оминути країну, якщо буде створений так званий імунний прошарок. «Імунний прошарок населення буде сформовано тоді, коли більш як у 70% буде імунітет до даного вірусу грипу», — пояснив доктор Лапій. Такий прошарок, з його слів, можна створити кількома способами: або в результаті захворювання, коли до нього виробиться загальний імунітет, або за допомогою вакцинації, передає «Інтерфакс–Україна».

Героїновий «герой»

Героїновий «герой»

Візит співробітників Київського райвідділу міліції Полтави до помешкання цієї родини, здавалося, не віщував господареві жодних неприємностей. Адже 37–річний чоловік, хоча й перебивався випадковими заробітками, із законом не конфліктував, спокій сусідів не порушував... Правоохоронці спершу звернули увагу лише на те, що в нього немає будь–яких документів, які б ідентифікували особу. При цьому «безпаспортний» полтавець назвав прізвище, ім’я та по батькові, яких не було в жодній базі даних. Справжні ж «пригадав» лише в райвідділі. Саме після цього і з’ясувалося: Ігор уже сім років перебуває у міжнародному розшуку. У 2002 році один із судів Російської Федерації «відміряв» йому десять років позбавлення волі за зберігання та збут великих партій особливо небезпечного наркотика — героїна. Однак ще в залі суду він симулював різке погіршення стану здоров’я, після чого просто накивав звідти п’ятами...

Київ піде наліво

Київ піде наліво

Поки економічна криза по всій Україні загальмувала будівництво житла, доріг, соціальних об’єктів, у Києві тішаться думкою, яким буде Київ у 2025 році. Відтак у столиці два дні тривала конференція «Концептуальні засади генерального плану розвитку Києва». На ній зарубіжні експерти, які розробляли генеральні плани для німецьких і французьких міст, поділилися досвідом зі столичними зодчими.

За щучим велінням

За щучим велінням

Після святкування 60–річного ювілею жительки райцентру Ріпки на Чернігівщині 18 її гостей відправили до інфекційного відділення лікарні з попереднім діагнозом «гостра кишкова інфекція». Постраждалих могло бути й більше, адже на святкову вечерю в місцевому кафе «Транзит» того дня зібралося 30 осіб. За попередніми даними, інфекційне захворювання у людей викликала фарширована щука.

«Відкати» на крові

«Відкати» на крові

Виявляється ще у вівторок на Різницькій порушили кримінальну справу за фактом недбалості при закупівлі медобладнання для потреб Міністерства охорони здоров’я у 2008 році. За словами заступника Генпрокурора Тетяни Корнякової, слідчі виявили факти того, що минулого року Міністерство охорони здоров’я закупило «контейнери подвійні для крові за п’ять мільйонів гривень, тоді як була альтернативна пропозиція за один мільйон».

Людське сальдо

Людське сальдо

Кількість українців усе ще невпинно зменшується, однак темпи нашого «вимирання» трохи вповільнилися. Згідно з даними Держкомстату, за вересень нас стало менше на 4,8 тисячі осіб, за останніми підрахунками, українців нині — 46 мільйонів 11 тисяч. Для порівняння: за серпень населення скоротилося на 6,1 тисячі осіб, а за липень — майже на 7 тисяч. Така тенденція спостерігається на тлі збільшення природного приросту населення. Він усе ще від’ємний, проте кожен місяць зростає більш ніж на тисячу людей. Крім того, в Івано–Франківській області вперше за 12 років народжується більше, ніж вмирає.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Леді» показала зуби

«Леді» показала зуби

Із небезпечних вод навколо східного узбережжя Африки надійшло чергове повідомлення про піратський напад на українське судно, проте цього разу — швидше, обнадійливе. Виявляється, з сомалійськими піратами боротися можна і треба. Днями у Аденській затоці корсари обстріляли з автоматів та гранатометів українське вантажне судно «Леді Джулієт», яке прямувало у західному напрямку. Провівши таку «артпідготовку», із піратського судна–бази спустили два моторні човни з абордажною командою, які кинулися навперейми «Леді Джулієт». Та ледве вони наблизилися, як із борту мирного, на перший погляд, вантажного судна відкрили вогонь у відповідь. Як повідомив речник військово–морського антипіратського контингенту Євросоюзу командор Джон Харбур, на «Леді Джулієт» була приватна охорона, співробітники якої й відкрили вогонь. За словами пана Харбура, ошелешені пірати розвернулися і втекли на своє судно–базу, причому двох із них охоронці таки поранили. Ні серед 23 українців–членів екіпажу «Леді Джулієт», ні серед охоронців ніхто не постраждав.

Всі статті рубрики