Козацькі розваги-2

Козацькі розваги-2

Луганська верхівка «синьо–білих» не полишає спроб підім’яти під себе козачий рух, насамперед — донське козацтво, з метою подальшого його використання в політичних «розборках» з опонентами. Щоправда, після публікації в «Україні молодій» та деяких інших ЗМІ матеріалів про реальну «кухню» козачого «відродження» хлопці почали діяти трохи обережніше. На так званому «великому організаційному крузі» Луганського округу донських козаків (ЛОДК) не було жодного антиукраїнського випаду. Хоча «регіональна» влада таки спробувала провести на посаду керівника воєнізованого формування кандидатуру, погоджену з головою обласної ради та одіозним російським діячем...

Німа «Аврора»

Німа «Аврора»

Найактивнішим цьогоріч виявився Крим. У Сімферополі участь у демонстрації, присвяченій річниці Жовтневої революції, взяли близько тисячі людей. Представники Комуністичної партії, «Союзу лівих сил» та Блоку Грача крокували центральними вулицями у піонерських краватках, після чого поклали квіти до пам’ятника Леніну й відкритому вже за незалежної України монументу «Постріл у спину» на Радянській площі. Під скандування «Хай живе великий жовтень» у Сімферополі «перерізали стрічку» й на новому пам’ятнику — першому секретареві Кримського обкому КПУ Івану Лутаку, а також меморіалі героям праці — вихідцям із півострова.

Надія — на сонце

Надія — на сонце

Сірі осінні хмари висіли над Івано–Франківськом мало не на рівні сьомого поверху адмінбудинку ДП «Карпати» (в народі — радіозаводу), де міститься офіс інженера Володимира Іванова, а за вікном — його уловлювач тепла. За таких несприятливих погодних умов сонячна ідея пана Іванова, подумалося кореспонденту «УМ», вочевидь дасть збій, позаяк було видно, що жодний промінчик небесного світила не дотягувався до земної поверхні.

Всі статті рубрики