«Футбольний м’яч» у животі

«Футбольний м’яч» у животі

Недавно лікарі гінекологічного відділення Черкаського пологового будинку №1 прооперували жінку, в якої фіброміома матки була розміром, як 24–тижнева вагітність. Пацієнтка по суті носила у своєму животі цілий «футбольний м’яч». Із такою патологією черкаські медики зіштовхнулися вперше. 40–річну жінку вмовляли лягти на операцію весь рік. А вона, мати трьох дітей, не погоджувалася, вперто ходила від лікаря до лікаря, спочатку не вірячи у свій діагноз, а потім сподіваючись, що все розсмокчеться. На щастя, хвора прислухалася до порад лікарів і погодилася на операцію, котра пройшла успішно. Жінці в цьому випадку довелося видалили орган, бо іншого виходу у лікарів просто не було. Але головне — людині врятували життя.

Замучили бляшанку

Замучили бляшанку

Недовго тішилися мешканці та гості Донецька кованою копією Кубка УЄФА, яку подарував місту старший тренер ФК «Шахтар» Мірча Луческу. Адже та несподівано зникла з парку кованих фігур. Спочатку мисливці за трофеями «брали на згадку», а точніше відривали прапори країн–володарів популярного європейського кубка, які розташовувалися на основі кубка. А потім фани–дерибани взялися й за саму основу.

Степом, степом падають солдати...

Степом, степом падають солдати...

Доки не перепоховано останнього загиблого солдата, Велика Вітчизняна війна для нас не закінчилася. Цією тезою до тепер керуються пошуковці Запоріжжя. Нещодавно у Бердянську, повідомив кореспонденту «УМ» голова координаційної ради Асоціації пошукових загонів Запорізької області Володимир Смердов, відбулося чергове перепоховання: з околиці міста на Старий цвинтар перенесено останки двох загиблих бійців (із знайденою біля них гвинтівкою). Прізвища їхні встановлені, уточнено й те, що Бобирьов і Жидков були не підпільниками, як спершу вважалося, а воїнами дійової армії.

«Нема Гонті ні хреста, ні могили»

«Нема Гонті ні хреста, ні могили»

Кожного, хто тепер прибуватиме до міста Христинівка, що на Черкащині, зустрічатиме на в’їзді Іван Гонта. Пам’ятник ватажку гайдамацького руху, одному з керівників Коліївщини, відкрили минулої суботи. На відкриття пам’ятника зійшлися майже всі мешканці цього затишного та охайного містечка, приїхали гості з сусідніх районів та областей, із Черкас та Києва...

Всі статті рубрики