Сховані за парканом

Сховані за парканом

Досі залишається схованою за зеленим парканом будівля Музею Тараса Шевченка в Шевченківському національному заповіднику. Реставрацію там мали завершити до Дня Незалежності, але з обіцяних урядом 22,5 мільйона гривень не надійшло й гривні.

Шоку не буде

Шоку не буде

Єдине, що мені не подобається у новій книзі Євгенії Кононенко, так це її назва. Припускаю, що з точки зору маркетингу це — правильний хід. Узяти цукерку і, не пробуючи на зуб, приліпити яскравий фантик. Але таке спрацьовує лише раз. Бо покупець любить не очима, покупець насамперед — гурман. Євгенія Кононенко належить до тих авторів, яких у книгарнях беруть за ім’я. А це вже вищий клас. Якщо ви довіряєте своє життя цьому літаку, вам байдуже, чим розцяцьковано його фюзеляж. Якщо довіряєте письменнику, неважливо, що видавець виніс на обкладинку. Тож спишемо «шок», «шик» чи «шарм» на закони ринку.

«Поцілунок» Родена з «Мінотавром» Далі

«Поцілунок» Родена з «Мінотавром» Далі

У понеділок в Українському домі відкрили II Великий антикварний салон, котрий з першого ж погляду вражає своєю унікальністю. Не те що в Україні, а й у цілому світі водночас не виставляли 20 монументальних скульптур Огюста Родена, Помпона, Сальвадора Далі, Олександри Екстер із унікальної колекції всесвітньо відомої французької ливарні «Вальзуані», в якій художники ще за життя відливали свої роботи. Загальна страхова вартість колекції становить 18 мільйонів євро. На відкриття салону прибув власник майстерні, скульптор Леонардо Бенатов. «Ці скульптури — не мій вибір, але він прекрасний. Це найкращі роботи, які в мене є. Їх вибрала Наталя Заболотна», — каже Бенатов. Директорка Українського дому досі не вірить, що їй вдалося привезти світові шедеври до Києва. «Коли фури почали кружляти Європейською площею і не могли з таким вантажем ніде зупинитися, коли скульптури краном перелітали в Український дім, я лише тоді зрозуміла, що в мене все вийшло, і візитка «Вальзуані» у нас», — зізнається Заболотна.

Вірою об’єднати

Вірою об’єднати

«Мій шлях до Церкви визначився тому, що до рук потрапила дитяча Біблія, яскрава, гарна, з картинками. В Україні досі не було жодної християнської Євангелії для дітей, котра б змогла привести до віри тисячі малят. Сьогодні проблем із мораллю, порозумінням дітей і батьків стає все більше. Сподіваюся, «Дитяча Євангелія» відкриє дітям двері до Бога, і це буде перший крок до Єдиної помісної церкви», — каже на презентації «Дитячої Євангелії» владика Євстратій, єпископ Васильківський, голова інформаційно–видавничого управління Київської патріархії (УПЦ КП).

Всі статті рубрики