НОВИНИ ПЛЮС

02.10.2009

Фінансування війська

Кабмін виділив Міністерству оборони 227,9 млн. грн. для забезпечення функціонування Збройних сил у 2009 році. За повідомленням прес–служби уряду, гроші виділені за рахунок нерозподілених коштів Стабілізаційного фонду. Крім того, Кабмін здійснив перерозподіл коштів Стабфонду у сумі 46,9 млн. грн., спрямувавши їх на забезпечення речовим майном військовослужбовців та задоволення інших невідкладних потреб Збройних сил.

Як відомо, раніше екс–міністр оборони, «регіонал» Олександр Кузьмук, заявив, що з 5 жовтня закінчуються кошти, передбачені на харчування військовослужбовців ЗСУ.

У розвиток цієї теми Президент Віктор Ющенко заявив на прес–конференції, що не підпише державний бюджет–2010, якщо в ньому не буде збільшено витрати на ЗС. «Фінансування армії на рівні 8,3 млрд. гривень — це бюджет розвалу Збройних сил України», — заявив Ющенко.

КС ще раз пригальмував Тимошенко

Конституційний Суд визнав неконституційною постанову Кабінету Міністрів про відчуження майна державних вуглевидобувних підприємств. Суд вважає, що уряд, видавши дану постанову, вийшов за рамки своїх повноважень і здійснив управління об’єктами держвласності всупереч законам про управління, приватизацію держмайна та інших.

Із поданням з даного питання до КС звернувся Президент Віктор Ющенко, повідомляє «Інтерфакс–Україна».

«Нафтогаз» попри дефолт іде в Алжир

НАК «Нафтогаз України» подав офіційну заявку на участь у тендері з розробки нафтогазових родовищ на півдні Алжиру. Про це журналістам повідомив міністр енергетики Алжиру Шакіб Хеліль. За його словами, «Нафтогаз» має два шляхи пройти кваліфікацію — як інвестор або як оператор, залежно від попереднього досвіду розробки родовищ.