Якщо макітра задзвенить...

Якщо макітра задзвенить...

У родині 34–річного Валерія Савченка із міста Звенигородка Черкаської області ніколи не було гончарів. А він — справжній майстер цієї справи: його макітри, горнятка, глечики, тарілки, полумиски черкащани купують із задоволенням. Сьогодні він — єдиний гончар у Звенигородці. Таким колись традиційним для українського народу промислом нині тут не займається тепер ніхто.

Хурсенка ще почуємо

Хурсенка ще почуємо

Волиняни ще й досі не опам’яталися від цієї втрати. Смерть 8 вересня відомого виконавця та автора популярних пісень В’ячеслава Хурсенка була як відро холодної води на голови всіх, хто знав і любив його.

Знову сохнуть каштани

Знову сохнуть каштани

У Черкасах, як і в Києві, хворіють каштани. Зелене розкішне листя скрутилося і набуло коричневого кольору. Загалом у місті чотири тисячі таких дерев, половина з яких росте на центральному бульварі імені Тараса Шевченка.

Приїжджайте до нас на вихідні!

Приїжджайте до нас на вихідні!

Від Києва до Тернополя — трохи більше 450 кілометрів. Це — п’ять–шість годин машиною чи автобусом або ніч у потягу. Цілком можна гайнути на вихідні. Тим більше що Тернопільщина сама запрошує. Міська рада обласного центру задля цього оплатила виготовлення та розміщення на території України спеціальних бігбордів. «З метою популяризації регіону серед туристів та всіх, хто цікавиться історичними, природними та культурними пам’ятками рідного краю», так би мовити...

Всі статті рубрики