Мечем і хрестом

Мечем і хрестом

Позавчора міністри оборони Росії, Південної Осетії та Абхазії підписали угоду про військове співробітництво, відповідно до якої в сепаратистських республіках будуть створені російські вій­ськові бази, де нестимуть службу 3400 вояків, повідомляє «Євроньюз». Термін дії угоди — 50 років. У Абхазії база буде дислокуватися в Гадауті, а в Південній Осетії — у столиці Цхінвалі. Окрім того, до узбережжя Абхазії вже відправлено російську прикордонно–катерну групу в складі тисячі вій­ськовослужбовців, яка контролюватиме 215–кілометровий морський кордон невизнаної світом республіки. Заходи щодо облаштування кордонів Абхазії будуть закінчені в листопаді цього року, але вже на цей час у республіці проходять службу більше тисячі російських прикордонників.

Комісар по другому колу

Комісар по другому колу

Депутати Європарламенту на вчорашньому засіданні переобрали на другу п’ятирічну каденцію чинного главу Єврокомісії (виконавчого органу ЄС) 53–річного португальця Жозе Мануеля Баррозу. За лідера європейських правоцентристів проголосували 382 із 736 депутатів Європарламенту, 219 голосували проти, а решта або не прибули на засідання до Страсбурга, або не брали участь у таємному голосуванні.

Японія демократизувалася

Японія демократизувалася

Парламент Японії вчора обрав новим прем’єр–міністром лідера Демократичної партії 62–річного Юкіо Хатояму. За його кандидатуру проголосували 327 із 480 депутатів. Таким чином Демократична партія, яка перемогла на дострокових виборах 30 серпня, поклала кінець більш ніж 50–річному правлінню в Японії ліберал–демократів. До складу нового коаліційного уряду увійдуть також представники Соціал–демократичної та Нової народної партій.

Парламент також помиляється

Парламент також помиляється

Національна Асамблея Франції «вляпалася» в неприємну ситуацію. Як повідомляє «Євроньюз», міжміністерська комісія боротьби з сектами позавчора оприлюднила сенсаційну інформацію: у травні цього року депутати проголосували за пакет із приблизно 200 поправок до законів, серед яких, зокрема, фігурувала заборона на ліквідацію юридичних осіб, засуджених за шахрайство. Більшість народних обранців не звернули увагу на цю поправку, а тепер з’ясувалося, що завдяки ній звинувачена в шахрайстві французька Церква саєнтології уникне ліквідації.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики