Ножем по митцю

12.09.2009
Ножем по митцю

Олександр Бережний. (Фото з сайту tsn.ua.)

Трагедія сталась 10 вересня близько шостої вечора на вулиці Горького, де мешкала родина художника Бережного. До правоохоронців звернулась схвильована донька Бережного: батько та його дружина впродовж доби не відповідають на телефонні дзвінки і не відчиняють двері. Загін МНС прибув на місце і потрапив у домівку Бережних. На підлозі знайшли закривавлені тіла загиблих.

Хто і за що вбив невинних людей? Як стало відомо слідчим, ще напередодні трагедії Олександр Бережний отримав чималу суму грошей від продажу картин і зберігав її вдома. Як вважає оперативно–слідча група, мотивом злочину були все–таки гроші, про які зловмисники знали ще раніше. Картини художника чи інші речі вбивць не зацікавили. Поки невідомо, чи злочинці забрали ці гроші, — триває розслідування.

Наразі слідчі опитують сусідів і намагаються створити фоторобот убивць. Рідний брат Олександра, фотохудожник Ігор Бережний, котрий мешкає у Херсоні, також активно співпрацює зі слідством. Можливо, він зможе допомогти розплутати цей непростий клубок жахливого подвійного вбивства. Тим часом Суворовський райвідділ міліції Херсона вже порушив кримінальну справу за ст. 115 Кримінального кодексу «Умисне вбивство».

 

ДОВІДКА«УМ»

Олександр Бережний

Народився 30 серпня 1950 року у місті Сатка Челябінської області (Росія). У 1963 році переїхав в Україну, вчився в Одеському педагогічному інституті. З 1984 року — член Спілки художників України. Понад десять персональних виставок художника відбулися в Україні, а також у Росії, Іспанії, Франції, Бельгії, Німеччині. Багато робіт Олександра Бережного розміщені в Херсонському художньому музеї, дирекції виставок Національної спілки художників України, а також приватних колекціях України, Росії, США, Італії та Норвегії. Митець працював у техніці масляного живопису та пастелі.