НОВИНИ ПЛЮС

09.09.2009

Луценко проти керівників Нацбанку

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про наявність підстав для порушення кримінальних справ проти керівництва Національного банку України. «Згідно з рапортами моїх підлеглих у кримінальних справах, що розслідуються МВС, виявлені серйозні факти, що можуть бути використані для притягнення до відповідальності — за згоди Генпрокуратури — вищих посадових осіб НБУ», — передає слова Луценка в інтерв’ю журналістам агенція «Інтерфакс–Україна». Міністр додав, що йдеться про кримінальні справи за фактами розкрадання коштів комерційними банками за сприяння посадових осіб Нацбанку, фактами фінансового шахрайства в процесі рефінансування комерційних банків та під час валютних аукціонів.

Також міністр внутрішніх справ звинуватив секретаріат Президента та самого главу держави у використанні ситуації з курсом гривні для політичної дестабілізації. «Або наводьте порядок у керівництві Національного банку, стабілізуйте реальний курс валюти, або сушіть сухарі для своїх підлеглих», — сказав міністр.

Яценюк завершив перший етап будівництва

Рух «Фронт змін» завершив формування регіональної мережі і приступає до створення самої партії. Про завершення «першого етапу політичної активності» і перехід до другого заявив лідер «ФЗ» Арсеній Яценюк на офіційному відкритті київської організації «Фронту змін». Очолив київський міський осередок «Фронту...» заступник голови ради цієї громадської організації Андрій Пишний.

Соціалісти від комуністів не постраждають

Лідер Соцпартії Олександр Мороз упевнений, що розколу в СПУ через об’єднання перед виборами лівих сил не буде. Напередодні зустрічі лідерів лівих партій він заявив: «Треба розуміти — ми не об’єднуємо партії, не йдеться про супідрядність, а про блокування на виборах з метою полегшення ухвалення рішення виборцем».

Президент пригальмував урядові податки

Президент Віктор Ющенко зупинив дію постанови уряду «Про врегулювання деяких питань адміністрування податку на прибуток». Відповідний указ розміщено на сайті Президента.

Постановою уряду було встановлено, що під час формування показників податкової звітності з податку на прибуток за дев’ять місяців 2009 року можна віднести до валових витрат лише від’ємні суми стосовно погашеної платником податку заборгованості в іноземній валюті. Водночас у складі валових витрат враховуються суми від’ємного значення, отримані від перерахунку іноземної валюти, яка обліковується на банківських рахунках платника податку або у його касі. У разі відмови платника податку на прибуток здійснювати уточнення сум від’ємного значення, сформованого за рахунок перерахунку непогашеної заборгованості в іноземній валюті, податкова мала провести протягом місяця перевірку достовірності визначення сум.

Президент вважає, що постанова уряду не відповідає Конституції, за якою кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку та розмірах, встановлених законом, вносити зміни до яких може лише парламент.

«Сейлем», на вихід!

Кримська міліція ухвалила рішення щодо виселення з України з одночасною забороною в’їзду на територію країни строком на п’ять років громадянина США Сергія Коллетті, більше відомого як Сергій Крюков, котрий є одним із лідерів організованого злочинного угруповання «Сейлем». Про це повідомляє прес–служба ГУ МВС у Криму.