НОВИНИ ПЛЮС

03.09.2009

Парламент

Позачергове пленарне засідання Верховної Ради відбудеться у п’ятницю, 4 вересня. Про це повідомляє прес–служба ВР із посиланням на спікера Володимира Литвина. Підстава для позапланового зібрання — ініціатива 152 депутатів із БЮТ, підтверджена підписами.

«Регіони» вимагають від міністра вибачення або відставки

Якщо міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова не вибачиться за наклеп на господарників–«регіоналів», Партія регіонів вимагатиме її відставки. Про це йдеться в заяві партії, поширеній учора прес–службою ПР. Раніше Денисова стверджувала, що на підприємствах, які належать членам Партії регіонів, не виплачують заробітну плату. ПР вимагає від міністра назвати імена конкретних власників та назви підприємств. «Або Денисова приносить свої вибачення за чорний піар і наклеп (...), або наша політична сила порушить питання про відставку міністра праці й соціальної політики, яка допускає відверту брехню», — йдеться в заяві Партії регіонів.

Президент звітує

Віктор Ющенко повідомив про виконання своєї передвиборної програми від 2004 року «10 кроків назустріч людям». Відповідний звіт опублікований на сайті Президента.

У 2004–му основну увагу в програмі Ющенка приділяли економічним аспектам; тепер же на початку списку зазначені гуманітарні розділи, де досягнень більше. Кожен розділ програми містив підпункти, частина з яких не реалізована. Близький до Банкової директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов пояснив у коментарі газеті «Коммєрсант–Україна»: частина обіцянок залишилася не виконаною у зв’язку з тим, що політреформа 2006 року звузила повноваження глави держави. Водночас депутат від «НУНС» Анатолій Гриценко, який керував розробкою програми «10 кроків назустріч людям» у 2004 році, називає серед причин «кадрові прорахунки».

Тимошенко в Лівії

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко обіцяє поставити до кінця року в Лівію другий літак Ан–74. Про це вона заявила у Тріполі під час зустрічі з секретарем Вищого народного комітету Лівії Аль–Багдаді Алі Аль–Махмуді. «Україна виправляє ситуацію з порушенням термінів контрактів, і до кінця року ми взяли зобов’язання поставити до Лівії другий літак. Таким чином ми увійдемо в усі графіки, які були порушені попередніми урядами», — зазначила Тимошенко, запевнивши, що подібних затримок більше не виникатиме. Ю.В.Т. наголосила, що реалізація спільних проектів у літакобудуванні є стратегічним напрямком українсько–лівійського співробітництва.

Нагадаємо, в Лівії Тимошенко перебуває в рамках святкування 40–річчя Вересневої революції.

Цушко стає «регіоналом»

Колишній міністр внутрішніх справ Василь Цушко виринув у середовищі Партії регіонів. Принаймні вчора, за повідомленням агенції «Інтерфакс–Україна», він супрово­джував лідера ПР Віктора Януковича в поїздці до Одеси. Це перша публічна поява Цушка з часу скандального штурму Генпрокуратури в 2007 році. Із лав Соціалістичної партії він вийшов 1 грудня 2006 року.

Москаль пресує кримське начальство

Начальник кримської міліції Геннадій Москаль просить порушити кримінальну справу стосовно мера Сімферополя Геннадія Бабенка у зв’язку із «самовільним присвоєнням владних повноважень». З відповідним проханням Москаль звернувся до прокурора Криму Володимира Бойка, повідомляється в заяві прес–служби ГУ МВС у Криму. Звернення пов’язане з рішеннями судів щодо фактичного визнання недійсними виборів міського голови у 2006 році.