НОВИНИ ПЛЮС

01.09.2009

Кабмін «обчистить» ДУС?

Кабінет Міністрів має намір передати собі в управління об’єкти, якими зараз керує Держуправління справами при Президенті. Як пише газета «Дєло», цього тижня в Криму почне роботу міжвідомча комісія з перевірки курортних комплексів, а також інших об’єктів, які закріплені за ДУС. Протягом трьох місяців комісія на чолі з головою КРУ Миколою Сивульським перевірить усі без винятку об’єкти Держуправління не лише в Криму, а й по всій країні та за кордоном. Як стверджує видання, за результатами перевірки уряд збирається забрати більшість об’єктів, які зараз перебувають на балансі ДУС.

Конституційний Суд теж повернувся з канікул

Конституційний Суд з 1 вересня, після повернення суддів із відпусток, поновить роботу в режимі пленарних засідань. Як повідомляє прес–служба КС, сьогодні тлумачі Основного закону планують почати розгляд справи за поданням Верховного Суду щодо відповідності Конституції деяких положень закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а також продовжити в закритому режимі розгляд справи за поданням Президента щодо конституційності закону про тимчасові слідчі комісії.

СБУ просять покарати Богословську

Українська народна партія просить Службу безпеки порушити справу проти народного депутата Інни Богословської за підозрою в зазіханні на територіальну цілісність України. Приводом для цього стала поява в Криму бігбордів Богословської, які містять гасло «Хватит делить Севастополь! Дадим городу статус украино–российской территории!». УНП вбачає у таких діях ознаки складу злочину і вимагає притягнути винних до відповідальності.

Кандидатів у президенти побільшало

На Співочому полі у Києві минулої суботи відбувся всеукраїнський форум «Народної армії спасіння». Кандидатом у президенти запропонували висунути «лідера нового покоління, який візьме на себе відповідальність за втілення у життя плану спасіння країни». Відтак громадським кандидатом на посаду Президента став ініціатор створення НАС Олександр Пабат.