Ворог Поттера ледь не сів у в’язницю

25.07.2009
Ворог Поттера ледь не сів у в’язницю

Джеймі Уайлетт.

Поки прихильники жваво обговорювали прем’єру «Гаррі Поттера і Напівкровного принца», один із акторів «поттеріани» ледве не загримів за ґрати. Джеймі Уайлетт, який у кіноепопеї грає роль Вінсента Кребба — друга Драко Малфоя, потрапив до суду за звинуваченням у вирощуванні марихуани. Ще 2 квітня поліцейські знайшли в його автомобілі вісім пакетів із наркотичним зіллям, а під час обшуку в домі, де Уайлетт мешкає з матір’ю, виявили цілу міні–плантацію коноплі, вирощуваної в ящиках під спеціальними лампами. Актора заарештували, за британськими законами йому загрожувало до 14 років ув’язнення.

Днями відбувся суд, і Джеймі неймовірно пощастило. Очевидно, суддя Тімоті Уоркман також належить до шанувальників «поттеріани», бо виніс правопорушнику чи не найлегший вирок з усіх можливих. Можливо, служитель Феміди врахував щире розкаяння Уайлетта і те, що в той день підсудний відзначав день народження — йому виповнилося 20 років. «Я розумію, що ви вирощували марихуану в невеликих кількостях і не з метою прибутку, тому, беручи до уваги той факт, що ви визнали свою вину, співпрацювали з поліцією і взагалі — хороша людина, я засуджую вас до 120 годин громадських робіт».

Відтак задоволений «Кребб», якому не довелося навіть платити штраф, уже повернувся на знімальний майданчик «Гаррі Поттера і Смертельних реліквій».