НОВИНИ ПЛЮС

02.07.2009

Литвин з’їздив до білорусів

29–30 червня Голова Верховної Ради Володимир Литвин перебував з офіційним візитом у Мінську на запрошення Національних зборів Республіки Білорусь. Переговори з білоруськими лідерами були присвячені, насамперед, поглибленню двосторонньої міжпарламентської співпраці. Український спікер, зокрема, мав зустрічі з головою Ради республіки НЗ РБ Борисом Батурою та президентом Олександром Лукашенком. Литвин залишився задоволений мінськими діалогами, які стосувалися в тому числі «подолання спільної біди — фінансово–економічної кризи» та зняття бар’єрів у торговельній сфері».

Крім того, повідомляє портал Верховної Ради, Володимир Литвин висловився за необхідність завершення процедури оформлення кордонів між Україною та Республікою Білорусь. «Під це треба підвести належну правову і практичну базу... Я хочу, аби ми чимскоріше вийшли на фінішну пряму в цьому питанні», — підкреслив Литвин, зауваживши, що договір про демаркацію українсько–білоруського кордону був ратифікований Верховною Радою ще в 1997 році, натомість у білоруському парламенті — досі не ратифікований. Білоруський спікер запевнив, що «відповідні документи для вирішення цього питання будуть ухвалені найближчим часом».

«Нашоукраїнці» не йдуть із коаліції

Депутати з «Нашої України», які входять до коаліції з БЮТ і Блоком Литвина, фактично саботують рішення суботнього з’їзду партії щодо вимоги обов’язково вийти з коаліції. Голова київської міської організації «НУ» Микола Мартиненко заявив, що не збирається виходити з коаліції. Юрій Ключковський узагалі відмовився коментувати цю тему. А Едуард Зейналов, за повідомленням «Української правди», називає рішення з’їзду «нестатутним» і не має наміру виходити з коаліції «до відповідного рішення первинного осередку «НУ» (кіровоградського).

«Регіонали» призначають голів виборчих штабів

Керівником публічної виборчої кампанії Віктора Януковича на Харківщині призначено народного депутата Дмитра Шенцева, а головою обласного виборчого штабу — мера Харкова Михайла Добкіна. Таке рішення було ухвалено на політраді ПР, повідомляє прес–служба партії.

Тим часом на Луганщині, інформує власкор «УМ» Михайло Бублик, обласний штаб очолив нардеп Віктор Тихонов.

Вітренко висунули в президенти завчасно

Делегати ХХІІ з’їзду Прогресивної соціалістичної партії України, що відбувся в Києві минулими вихідними, висунули лідера ПСПУ Наталю Вітренко кандидатом у президенти. При цьому право ухвалити для себе остаточне рішення про участь у виборах делегати залишили за Вітренко, вказавши, що постанова з’їзду має рекомендаційний характер. Для балотування «потрібно вирішити цілу низку складних проблем: домовитися про підтримку з іншими близькими нам партіями і створити з них «Лівий блок», прорвати інформаційну блокаду, а головне — вирішити питання з фінансами», — пояснила лідерка ПСПУ в коментарі «Коммєрсанту–Україна».