Лоліти синьйора Берлусконі

03.06.2009
Лоліти синьйора Берлусконі

Прем’єр–міністр Італії Сильвіо Берлусконі віддавна має репутацію провідного політичного скандалмейкера, але нині, в період виборчої кампанії до Європарламенту, він перевершив самого себе. По–перше, Берлусконі очолив виборчий список правлячої партії «Народ свободи», що автоматично гарантує йому мандат євродепутата. Можна не вважати гріхом те, що так само автоматично він віддасть свій мандат одному зі своїх протеже. Утім вірніше сказати — одній зі своїх протеже, бо переходимо до суті скандалу. В Італії тепер обговорюють чергові любовні пригоди Берлусконі з молодими кралечками, а особливо — пікантні з’язки з однією з них, коли та була ще неповнолітньою. Європейські оглядачі зазначають із подивом, а італійські — із зарозумілістю, — що походеньки підтоптаного ловеласа жодним чином не вплинули на його рейтинги.

 

Поживу для скандалу дав 52–річний італійський фоторепортер Антонелло Заппаду, який за допомогою фотоапарата з потужним об’єктивом відзняв розкішну віллу Чертоза на Сардинії. Ця вілла належить Берлусконі. Загалом приблизно 300 знімків. На фото — і сам оголений Берлусконі у товаристві дівчаток, і окремі його гості, зокрема екс–прем’єр Чехії Мірек Тополанек. Останній відвідував італійського колегу як головуючий у ЄС і знайшов час не лише для офіційних загальноєвропейських справ.

Заппаду хотів продати ці фото за півтора мільйона євро, тому розіслав «рекламний пакет» із 70 знімками кільком виданням, зокрема газеті «Кор’єре делла Серра» та міланському тижневику «Панорама». Власником останнього є видавництво «Мондадорі», яке належить Берлусконі. Саме директор видавництва й попередив Берлусконі про небезпеку та переслав для ознайомлення викривальні світлини.

Спійманий на гарячому прем’єр негайно заявив, що така зйомка є порушенням приватного життя і звернувся до прокуратури з вимогою вилучити в папараці компрометуючі фото. Заппаду зрозумів, що йому загрожує небезпека не лише з боку прокуратури, тому минулої суботи особисто відніс CD–ROM зі злощасною «голою фотосесією» до управління карабінерії, тобто в поліцію Але Берлусконі вже запустив проти фотографа державну репресивну машину. Карабінери за ордером генпрокурора наступного дня обшукали квартиру самого фотографа та його брата і вилучили всі архіви, які були записані на приблизно 70 CD–дисках.

Але частковий витік компромату вже стався. Учасниками розваг із «малолітками», окрім Берлусконі та Тополанека, були 46–річний неаполітанський співак, виконавець пісень авторства Берлусконі — Маріано Апічелла, парламентський заступник Берлусконі, 49–річний Ніккола Гедіні, та ще кілька відомих і не дуже осіб. Апічеллу фотограф увічнив у момент, коли той виходив із військового літака (це вже грубе порушення прем’єром службового становища) з групою дівчат, які, за словами фотографа, «виглядали неповнолітніми». А одна з них уже була топлес. Серед гостей на віллі побувала вже відома всій Італії 18–річна Ноемі Летіція. Та сама, яку Берлусконі на 18–й день народження обдарував дуже дорогими прикрасами та біжутерією. Любовний зв’язок із цією лоліткою став причиною того, що дружина Берлусконі подала на розлучення.

Італійські ЗМІ днями витягнули на білий світ ще два подібні скандали. Місцем дії першого є вже згадана вілла Чертозі на Сардинії. Час — зустріч нового 2007 року. Інтер’єри: амфітеатр із кактусами та пальмами з басейном у центрі, в якому приблизно 20 дівчат у скупеньких бікіні. Серед цього гарему Берлусконі сидить на троні султана, обабіч — стоять двоє найвродливіших дівчат: 17–річна на той час Ноемі Летіція та її приятелька Роберта. Чи це сучасна демократична Європа, чи це ілюстрація до «Тисячі і однієї ночі»? ЗМІ докопалися, що кожна учасниця масовки, яких доправили на Сардинію приватним літаком із Рима та Мілана, в цьому гаремі отримувала по–султанівськи щедрі «добові»: 1500 євро готівкою та чек на шопінг на 2000 євро.

Берлусконі є поціновувачем молодих дівчаток, які годяться йому в онучки. Але італійський тижневик «Еспрессо» провів власне розслідування «про цифри і факти» і подав його результати в останньому номері. Журналістам тижневика вдалося знайти та порозмовляти на умовах анонімності з 50 «старлетками» та хостесами, з якими Берлусконі перебував у близьких стосунках упродовж 2008 року. З одними — лише день, з іншими — довший час. До останніх належать акторка Елена Руссо, модель Евеліна Манну та телеведучі Вірджинія Санйуст і Камілла Ферранті. Уже за кілька годин «приятелювання» з «шефом» Камілла придбала в Римі дорогу квартиру.

Берлусконі намагається організовувати контратаки. Газета «Джорнале», яку видає його брат, 31 травня видрукувала інтерв’ю з ще однією «дівчиною» Берлусконі — 22–річною донькою польських емігрантів Лаурою Джевіцькою, яка повідомила, що неприхильно налаштований до глави уряду тижневик «Еспрессо» пропонував їй 50 тис. євро за розповідь про інтимні подробиці її відносин із Берлусконі. Джевіцька, відома в Італії як учасниця телевізійного реаліті–шоу «Великий брат», відповіла, що її пов’язують із дядечком Сильвіо винятково приятельські стосунки.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>