НОВИНИ ПЛЮС

03.06.2009

Люди хочуть відставки Луценка

За результатами соціологічних досліджень, проведених організацією «ФОМ–Україна», більшість українців — 60,6% опитаних — вважає, що після скандалу в аеропорту Франкфурта–на–Майні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має піти у відставку. Проти відставки Луценка лише з цієї причини висловилися 19 відсотків респондентів. А взагалі, відповідаючи на запитання, чи має право будь–який український політик вищого ешелону, вчинивши подібне, обіймати високі державні посади, 76,6% опитаних сказали «ні»; 18,7 відсотка — вагалися з відповіддю.

У Львові — два мери?

Апеляційний адміністративний суд Києва підтвердив рішення Шевченківського районного суду столиці від 27 грудня 2005 року про поновлення Любомира Буняка на посаді міського голови Львова. Рішення апеляційного суду було ухвалено 30 квітня, втім сам Буняк оголосив про це пресі лише вчора. «Суд поновив мене на посаді... Постанова (суду) має бути виконана негайно, адже саме так зазначено в рішенні: постанова підлягає негайному виконанню», — цитує Буняка УНІАН. За словами поновленого мера, він уже поставив до відома юридичну службу Львівської мерії, проте чекає, доки з відпустки повернеться нинішній міський голова Андрій Садовий.

Нагадаємо, депутати міськради достроково відправили мера Буняка у відставку 27 вересня 2005 року.

Світовий банк: кризи в Україні вже майже немає

Світовий банк відзначає ознаки стабілізації в економіці та банківському секторі України. Про це заявив керівник представництва СБ у Києві Мартін Райзер, виступаючи на засіданні «круглого столу» на тему: «Глобальна фінансова криза: уроки для України». За його словами, «криза ще розвивається, і повернення кризи є можливим, навіть незважаючи на те, що ми можемо бачити світло в кінці тунелю». Пан Райзер також вважає, що Україні слід зробити більший акцент на підвищенні продуктивності економіки, ніж на зростанні ВВП.

Семиноженко очолив партію

Екс–віце–Прем’єр–міністр Володимир Семиноженко очолив партію «Нова політика», передає УНІАН, замінивши на цій посаді Сергія Лівенцова. Нагадаємо, що одна з доброї сотні дрібних партій, «Нова політика», існує з 2001 року — тоді її зареєструвало Міністерство юстиції.

Рішення КС

Конституційний Суд визнав неконституційним пункт Закону «Про організаційно–правові основи боротьби з організованою злочинністю», який передбачав узгодження кандидатур із парламент­ським Комітетом із питань боротьби з оргзлочинністю й корупцією при призначенні й звільненні керівництва управлінь боротьби з корупцією й оргзлочинністю Служби безпеки України й Міністерства внутрішніх справ. Відповідне рішення вчора оголосив голова КС Андрій Стрижак, повідомили «Українські новини». КС пояснив, що діяльність комітетів пов’язана з рішенням на стадії підготовки й попереднього розгляду питань, які належать до повноважень парламенту.

Зварич іде в БЮТ

Народний депутат Роман Зварич хоче вступити в партію «Батьківщина». Він уже написав заяву на вступ. За словами Зварича, членство в «Батьківщині» вирішиться після згоди лідера партії Юлії Тимошенко. «Питання за главою партії, що також є Прем’єр–міністром. Напевно, бракує часу, щоб ми остаточно сіли і завершили цю процедуру», — цитує Зварича агенція «Українські новини». Наразі Зварич безпартійний. До зими він був членом НСНУ.