ЦИТАТИ ТИЖНЯ

22.05.2009

Віктор Ющенко,
Президент України
— про знищення радянських символів:

— Україна має нарешті остаточно очиститись від символів режиму, який знищив мільйони безневинних людей. Виправдання бути не може. Це не частина нашої історії, як дехто цинічно хоче сказати. Це частина комуністичної системи. Це символи вбивства, збереження яких є блюзнірством перед полеглими.

(Прес–служба Президента)

Ірина Геращенко,
народний депутат від «НУНС»
— про відставку Балоги:

— Головне моє враження від цинічної заяви Віктора Івановича таке: вміння справжнього чоловіка і хорошого політика не тільки гідно прийти, добре працювати, а й гідно піти. От Віктор Іванович не зміг гідно піти. Це характеризує його якості як чоловіка і як політика.

(«Шустер Live»)

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про працелюбність парламенту:

— Після тижневих блокувань трибуни будь–які пропозиції, що Верховна Рада України має попрацювати до того часу, допоки не вичерпаний розгляд питань, абсолютно нікого... ніхто цим не переймається. Ну, скажіть, будь ласка, комбайнер, доярка, працівник сільського господарства, люди, які працюють на заводах і фабриках, коли є робота, — вони що, кидають, як слони, коли продзвонить дзвінок і йдуть додому? Абсолютно ні, вони працюють.

(Стенограма ВР)

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр
— про враження від фіналу Кубка УЄФА:

— Ох і нанервувалася ж, скажу я вам. До вчора я навіть і не здогадувалася, як важко бути вболівальником. Вперше за чотири роки я, на прохання родини, вдягла помаранчеву «шахтарську» футболку і просиділа в ній весь матч. Ми сиділи разом, взявшись за руки і вболівали, переживали, нервували. Особливо з 97–ї хвилини, коли рахунок став 2:1 на нашу користь. Це було так добре. Не знаю, що подумали сусіди, але ми кричали, свистіли і співали.

(Прес–служба Кабміну)

Аліна Айвазова,
дружина мера Києва
— про кар’єру чоловіка і можливість приходу в політику:

— Зараз лише початок Льоні (Черновецького) в політиці, мій чоловік стане Президентом. У мене був «месидж» від Бога — з Льонею в Україну прийде порятунок... Мені не потрібні погони. Головне, щоб Бог мені сказав: «Ти молодець». Та й у політику не хочу, бо почну говорити правду, а це небезпечно. От побачите, я ще стану першою леді країни.

(«Сєгодня»)