Заради виборчих очок — чого душа забажає

22.05.2009

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко заявила, що братиме участь у президентських виборах. Заява пролунала вчора під час розширеного засідання уряду з приводу розвитку підприємництва.

Тимошенко відзначила, що передви­борчий час — найкращий для ухвалення законів, потрібних малому бізнесу. «Слава Богу, що у нас чергові вибори на носі, тому що можна сходити до парламенту. Поки вибори не маячили, до парламенту ходити не було жодного сенсу, тому що там нічого не ухвалюють», — пожартувала Тимошенко.

У цьому контексті вона відзначила, що БЮТ буде однодумцем із бізнесменами, адже й сам не хоче втрачати електоральних очків. «Ці сім місяців можна використати успішно, я в цьому ваш партнер повністю, тому що також наша команда збирається йти на президентські вибори. У вас є повна застава й гарантія того», — цитує Тимошенко агенція УНІАН.

Під час згаданої урядової наради біля Українського дому відбувалася акція протесту підприємців, які виступали проти збільшення податків. Тимошенко обіцяла вийти до скривджених. Учасники протесту навіть перегородили дорогу, аби міністри не змогли втекти. Серед машин, які не змогли виїхати, автомобіля глави уряду не було. Під вигуки «Ганьба!» дві автівки об’їхали Український дім і виїхали з протилежного боку. Пікет закінчився.

Одне з найбільш резонансних рішень учорашнього засідання Кабміну — запровадження до 2011 року мораторію на перевірки суб’єктів підприємницької діяльності. Мораторій уведений на всі позапланові перевірки, крім тих випадків, коли їх попросять самі підприємці, або у випадку надходження скарги в органи держконтролю.